Opettaja ehdotti uusintakuvausta – tästä syystä äiti vain nauroi nähtyään tyttärensä koulukuvat: "Hän ei tee mitään epäaitoa"

Tytär ei hymyillyt koulukuvissaan, mutta äiti kertoo, miksei se ole lainkaan huono asia.

Monessa perheessä ihaillaan tai kauhistellaan nyt jälkikasvon koulukuvia. Syksyisin otetut koulukuvat aiheuttavat vanhemmille ylpeyttä, naurua, toisinaan hämmästystäkin.

Kirjailija Jenny Albers muistelee puolestaan niin Today-sivustolla kuin Instagram-tilillään, kuinka hänen tyttärensä opettaja muutama vuosi sitten ojensi tälle lapsen ensimmäiset tarhakuvat kirjekuoressa hieman irvistäen ja todeten "olen pahoillani". "Uusintakuvaukset ovat ensi kuussa", opettaja vielä totesi.

Äiti otti kuvakuoren vastaan olettaen, että kenties lapsen silmät olivat kiinni tai tukka sormimaalissa.

– "Hitsi, hänen opettajansa vaikuttaa todella huolestuneelta", ajattelin, ja ihmettelin, kuinka koulukuva ikinä voisi olla NIIN kamala, Jenny muistelee.

Hivutettuaan yhden kuvan puoliksi kuoresta, huoli haihtui äidin mielestä.

– Nauroin. Kovaa. Sydämeni vuosi yli kaikkia parhaita asioita kuvan nähdessäni. "Voi, emme tarvitse uusintakuvia", Jenny kertoo todenneensa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Se oli varmaan lepertely, joka aiheutti tuon ilmeen"

Vaikka tytär on kuvassa erittäin totinen, eikä selvästikään ole vastannut kuvaajan hymytoiveisiin, äiti näkee kuvassa lapsensa omana itsenään.

– Koska tämä on tyttäreni. Todellinen hän.

Äiti kertoo kuvittelevansa, kuinka valokuvaaja on yrittänyt huijata tytöltä tekohymyn kertomalla huonon vitsin tai hassuttelemalla.

– Mutta oikeasti se oli varmaan lepertely, joka aiheutti tuon ilmeen hänen kasvoillaan. Koska tämä lapsi on aina kohdannut lepertelyn täydellä halveksunnalla.

Jenny kertoo tyttärensä säästävän hymynsä niille asioille, jotka puhuttelevat hänen sieluaan.

– Ja niitä on monta. Ei kuitenkaan ohuesti hauskuudella peitelty koulukuvauspäivä. Hän ei tee mitään epäaitoa. Ja se sopii minulle. Rukoilen, että hän säilyy tuollaisena aina, äiti ylistää.

Instagramissa kuvaa on ylistetty.

– Mahdollisesti yksi parhaista koulukuvista, jonka olen ikinä nähnyt! Rakastan sitä ja rakastan vielä enemmän sitä, ettet otattanut uusintakuvia, kommentoi eräs.

– Hän on legenda, ja rakastan häntä, kehui toinen.

Tiesitkö, että koulukuvien muokkaaminen on arkipäivää Suomessakin? Aiheesta lisää videolla:

Koulukuvien manipulointi on arkipäivää 7:58
Huomenta Suomi -ohjelmassa keskusteltiin koulukuvien muokkauksesta vuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat