Onko hän internetin vihatuin mies?

Internetin vihatuimmaksi mieheksi itseään kutsunut pettäjäsivusto Ashley Madisonin luoja Noel Biderman kertoi AVAn haastattelussa joutuvansa matkustamaan joskus jopa turvamiesten kanssa.

– Kun Shawn Fanning perusti musiikinjakopalvelu Napsterin, käyttäjät rakastivat häntä, mutta musiikkiteollisuus vihasi. Kun minä astuin neitin deittipalveluissa kuvioihin, kaikki yksiavioisia liittoja tukevat tekivät minusta vihamiehensä, kertoo internetin vihatuimmaksi mieheksi itseään haastatteluissa kutsunut pettämispalvelu Ashley Madisonin luoja ja isä Noel Biderman, 40.

– Juuri tämän takia annan kuitenkin haastatteluita: uskottomuus on väärinymmärretty asia, hän selittää.

Bidermanin mukaan ongelma on siinä, että vielä nykyaikanakaan ihmiset eivät ole tarpeeksi tietoisia omien valintojensa suhteen.

– Teemme huonoja valintoja elämässämme, koska olemme saaneet liian vähän tietoa. Olisimmeko alun alkaenkaan menneet edes naimisiin, jos tietäisimme avioliitosta enemmän ja olisimme ajatelleet asiaa? hän kysyy.

Ashley Madison on maailman suosituin ja pitkäikäisin pettämispalvelu, joka rantautui syyskuussa 2012 myös Suomeen kohun siivittämänä. Palvelu käytti luvattomasti Ilkka Kanervan kuvaa Suomen mainonnassaan tekstin "Lopultakin: Salarakas jokaiselle" siivittämänä.

Noel Biderman on kaikista puheistaan huolimatta itse onnellisesti naimisissa vaimonsa Amandan kanssa ja pariskunnalla on kaksi poikaa. Internetin vihatuin mies jatkaa yksiavioista kulttuuria vastaan hyökkäämistä senkin uhalla, että hänen turvallisuutensa on aika ajoin uhattuna.

– En pelkää yritykseni pyörittämistä tai totuuden sanomista, mutta välillä minua kohtaan hyökätään erittäin vihamielisesti. Suomessa en ole huolissani tästä, mutta joskus joudun matkustamaan turvamiehien kanssa. Millainen ihminen syyttää minua moraalittomuudesta ja avioliittojen tuhoamisesta, mutta haluaa samalla uhata henkeäni? Missä loogisuus? mies ihmettelee.

Mistä kaikki sai alkunsa?

– Luin artikkelin, jonka naispuolinen kirjoittaja kommentoi jutussaan, ettei suosittelisi nykyisiä deittisivustoja sinkkuystävilleen. Kirjoittaja uskoi, ettei niiden kautta voisi tavata rehellistä miestä, joka haluaisi muutakin kuin kaataa naisen sänkyyn. Tuolloin aloin pohtia sivustoa, jossa naiset, jotka suostuivat tapailemaan myös naimisissa olevia miehiä, voisivat löytää rehellistä seuraa, Biderman kertoo.

Näin syntyi ajatus Ashley Madisonista vuonna 2001. Vuodessa verkkosivusto rakennettiin ja avattiin päivää ennen vuoden 2012 ystävänpäivää, joka tunnetaan rakastajattarien päivänä (eng. Mistress Day).

– Pitäähän rakastajiakin muistaa, jotta he eivät suivaannu! pettäjäprofeetta vitsailee.

Vaikka Suomessa ei rakastajattarien päivää vietetäkään, avasi pettämispalvelu verkkosivunsa ensimmäisenä Pohjoismaista juuri täällä.

– Toimimme jo yli kahdessakymmenessä muussa paikassa, kuten esimerkiksi Australiassa, Etelä-Amerikassa ja muualla Euroopassa. Tulemme käyttämään Suomea porttina esimerkiksi Ruotsiin ja Norjaan, Biderman kertoo.

– Vastaanottohan on jo nähty. Ihmiset, jotka eivät tykkää, pitävät yleensä suurinta ääntä itsestään. Ehkä se kertoo jostain, jos muutaman viikon sisällä kävijöitä on kertynyt jo 250 000. Kiinnostunut on ollut suurta ja meidät on otettu hyvin vastaan. Käytännössä viisi prosenttia Suomen väestöstä on käynyt sivuillamme, jatkaa Suomen palvelun maajohtaja Timo Uusi-Kerttula, joka luotsasi aikaisemmin myös Suomessa toimivaa toista pettäjäsivustoa, Victoria Milania.

Vaikka kävijöitä on ollut hurja määrä, ei kävijäprofiileista ole vielä olemassa lukuja, jotka kertoisivat, kuinka moni sivulla vierailleista on luonut esimerkiksi oman profiilin. Myöskään Suomen sukupuolijakauma ei ole vielä tiedossa.

Lisää aiheesta:


AVA

Teksti: Jenni Junkala

Kuvat: Jenni Junkala/AVA, Ashley Madison

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja