Oletko kuullut nautinnollisesta A-pisteestä? Näin löydät sen – ja saat entistä parempaa seksiä

Seksin aakkosten opettelu auttaa nauttimaan seksistä entistä enemmän.

VIDEO: Kuinka tärkeää vaihtelu on seksissä? Tutkimusprofessori vastaa.

Paljon puhutuksi G-pisteeksi kutsutaan herkkää aluetta naisen emättimen ja miehen peräsuolen etuseinämässä. Alue on vastuussa tajunnanräjäyttävistä orgasmeista.

A-pisteestä puhutaan harvemmin, vaikka säkenöivän seksin kannalta senkin löytäminen on tärkeää. A-pisteen stimulointi nimittäin kosteuttaa vaginaa ja lisää kiihotusta sekä tuntoherkkyyttä. A-pisteen stimulointi sopiikin erityisesti esileikkiin. Pitkä A-pisteen hierominen voi toki johtaa myös intensiiviseen orgasmiin.

– Alueen hierominen kosteuttaa hyvin emätintä ja tavallaan valmistaa kehoa seksiin, kliininen seksologi Alicia Sinclair kertoo Popsugar-sivustolle.

Miten löydän A-pisteen?

A-pisteeksi kutsutaan herkkää kudosta emättimen päässä, kohdunkaulan ja virtsarakon välissä.

Sinclair kertoo, että A-pisteen löytää läheltä G-pistettä. 

– Käännä sormesi koukkuun noin pari senttiä emättimen sisäpuolella kuin yrittäisit osoittaa napaasi. Ensimmäinen pehmeä kudos, jonka tunnet, on G-piste, Sinclair sanoo.

A-piste löytyy muutama sentti G-pisteen jälkeen. Siksi A-piste saakin stimulaatiota erityisesti syvässä penetraatiossa.

Mitkä ovat parhaat asennot A-pisteen kannalta?

Syvä penetraatio onnistuu esimerkiksi seksissä takaapäin tai nunna-asennossa. Alicia Sinclair suosittelee myös kokeilemaan peppuleikkejä, sillä A-piste sijaitsee lähellä peräsuolta. Anaaliseksillä onkin mahdollista saada voimakas orgasmi – sekä naisten että miesten.

Lue myös:

    Uusimmat