Karkasiko orgasmi taas? Nämä asiat helpottavat hekuman huipulle pääsyä

Orgasmin saamista voi helpottaa useilla eri kikoilla.

Yllä olevalla videolla pohditaan, mistä mies voi tietää naisen saaneen orgasmin.

Liki jokainen nainen tietää, miltä tuntuu "menettää orgasmi" seksin aikana. Saatat olla todella lähellä huippua, kun jotain mystistä tapahtuu, ja mahdollisuus orgasmiin yksinkertaisesti katoaa. 

Moni asia voi olla karkaavan orgasmin syynä, kertoo Health-sivusto. Ahdistus, ongelmat oman kehonkuvan kanssa, suuret odotukset, stressi tai paine orgasmin saamisesta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että etenkään yhdynnän aikana orgasmi ei kuitenkaan ole helppo homma monellekaan naiselle.

– Porno ja jopa valtavirtaelokuvat antavat ymmärtää, että naiset saavat orgasmeja oikealta ja vasemmalta yhdynnässä. Todellisuudessa vain 25 prosenttia naisista saa orgasmin pelkän yhdynnän avulla, mutta se ei estä naisia tuntemasta itseään epäonnistujiksi, jos he eivät pysty tulemaan sillä tavalla, toteaa seksi- ja meditaatioasiantuntija Jessica Graham.

Ja ahdistus orgasmista nyt ei ainakaan tee hekuman huippua mahdolliseksi. Miten siis kannattaisi toimia, jos orgasmin mielii saada?

Health-sivusto kokosi asiantuntijoiden vinkit orgasmin helpottamiseksi.

Tee olosi mukavaksi

Jos et tunne oloasi turvalliseksi ja rentoutuneeksi ennen vällyjen väliin hyppäämistä, orgasmin saaminen voi olla turhan hankalaa. Niinpä kannattaa varmistaa, että mielenlaatu on oikea.

Ehkä haluat, että valot ovat poissa... tai päällä? Ehkä tarvitset rentoutusta vaikkapa kylvyssä ennen petileikkejä? Seksologi Marisol G. Westberg kehottaa ottamaan muutaman minuutin omaa aikaa, jolloin kannattaa keskittyä rentouttamaan vartalonsa.

Älä tee orgasmista päämäärääsi

Haluat orgasmin, mutta et saa tavoitella sitä. Kuulostaa hassulta, mutta Westberg kehottaa keskittymään siihen, mitä kehossa tapahtuu juuri tällä hetkellä seksin aikana, sen sijaan, että ajatukset olisivat jo lopputuloksessa. 

– Aina kun jokin ajatus tulee päähäsi seksin aikana, etsi nautinnon tunne kehostasi, ja keskity siihen, Westbberg suosittelee.

Mitä enemmän pystyt keskittymään seksikkäisiin, fyysisiin tuntemuksiin, sitä rentoutuneempi olet. Ja mitä rentoutuneempi olet, sitä todennäköisempää orgasmin saaminen on.

Varmista, ettei kumppanisi ole esteenä

Menetetyt orgasmit voivat usein tapahtua epärealististen odotusten vuoksi. Erityisen vahingollista on uskomus siitä, että kumppani odottaa sinun saavan orgasmin tietyllä tavalla tai tietyn aikarajan puitteissa.

– On kumppaneita, jotka ajattelevat sen olevan heidän vikansa, ettet saa orgasmia, Westberg toteaa.

Nämä kumppanit voivat pitää sinun orgasmiasi omana saavutuksenaan tai omia taitojaan kuvaavana asiana, vaikka siitä ei ole kyse.

– Puhu kumppanillesi. Mitä enemmän hän voi päästää irti odotuksistaan ja epävarmuuksistaan, sitä vähemmän ahdistuneemmalta sinusta tuntuu ja sitä mahdollisempaa sinun on tulla tietoiseksi omasta vartalostasi.

Jos kumppanilla on jatkuvasti odotuksia suhteesi ja hän edelleen pitää orgasmiasi merkkinä omista makuuhuonetaidoistaan, ja tunnet asiasta paineita, kannattaa harkita uutta kumppania.

Hengitä

Tantraseksin puoleen ei tarvitse kääntyä, mutta seksikouluttaja Xanet Pailetin mukaan hengitys on yksi vahvimmista työkaluista kehon rentouttamiseen ja kiihotuksen lisäämiseen.

– Syvät vatsaan ja lantioon asti ulottuvat hengitykset aktivoivat kiertäjähermon, joka on yhteydessä kaikkiin elimiimme, mukaan lukien ihoon.

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat