Mainos

"Mielenkiintoinen tulos" – näin kauan suomalaisten esileikki kestää

Suomalaisten mielestä sopiva pituus esileikille on noin 18 minuuttia, selviää Kaalimato.comin tuoreesta tutkimuksesta. Naiset haluavat esileikin kestävän lyhyemmän aikaa kuin miehet.

Selvityksen mukaan suomalaisten mielestä ihanteellinen esileikki kestää keskimäärin 18 minuuttia! Kaalimato.com tutki suomalaisten asenteita ja käyttäytymistä liittyen seksuaalisuuteen ja seksivälineisiin.

Mikä on sopiva esileikin pituus?

Kaikki: 17,76 minuuttia

Mies: 19,74 minuuttia

Nainen: 15,69 minuuttia

18–29-vuotiaat: 15,81 minuuttia

30–39-vuotiaat: 15,70 minuuttia

40–49-vuotiaat: 19,14 minuuttia

50–59-vuotiaat: 18,54 minuuttia

Yli 60-vuotiaat: 18,99 minuuttia

– On yksilöllistä, millainen esileikki on nautinnollista. Esileikin kannalta tärkeää on tuntea kumppanin mieltymykset. Lisäksi vaihtelu virkistää. Toisinaan kaipaamme pidempää kiusoittelua ja virittäytymistä oikeaan tunnelmaan ja toisinaan nopeampaa toimintaa, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen sanoo.

– Kannattaa myös muistaa, ettei esileikin aina tarvitse johtaa yhdyntään, vaan se voi olla mukavaa yhteistä ajanvietettä, joka vahvistaa kumppanien välistä sidettä.

Miehet suosivat naisia pidempää esileikkiä

Kyselyn mukaan naisten ihannepituus esileikille on noin 16 minuuttia, kun taas miehet näkisivät sen mieluiten kestävän jopa 20 minuuttia.

– Tämä on mielenkiintoinen tulos, sillä tyypillisesti naiset tarvitsevat kiihottuakseen miehiä hieman enemmän aikaa. Myös miehet pitävät hellyydestä ja muista seksin ulottuvuuksista kuin pelkästä yhdynnästä yhtä lailla kuin naiset. Pidempi esileikki voi tehdä seksistä nautinnollisempaa, kun malttaa pysähtyä kumppanin kanssa siihen hetkeen, Lavikainen muistuttaa.

Ikäryhmittäin katseltuna nelikymppisten esileikki kestää pisimpään: 19 minuuttia. Kaksi- ja kolmekymppisille riittää muihin ikäryhmiin verrattuna lyhyempi esileikki: 16 minuuttia.

Esileikki on tyypillisesti hellimistä, hyväilyä ja suutelemista

Suomalaisia pyydettiin myös kuvailemaan heidän tyypillistä esileikkiään. Moni nosti esiin hyväilyn, hellimisen, suudelmat sekä suuseksin.

Näin esileikkiä kuvailtiin:

 • ”Molemminpuolista sytyttelyä eleiden ja koskettelun merkeissä. Kaulan suutelua, sopivan tuhmaa puhetta.”
 • ”Sopiva paikka ja aika, jossa syntyy molemmilla osapuolilla ajatus ja halu seksiin. Jokin hyvä ruoka ja juoma saattavat lisätä intoa kun on rentoutunut ja hyvä olo.”
 • ”Esim. viinin kera, läheisyyttä, hellyyttä, jutustelua mukavista yhteisistä asioista ja elämäntapahtumista.”
 • ”Suutelua, kosketusta, kerrotaan toisille mitä haluaa.”
 • ”Alkaa kiusoittelusta.”

Lavikaisen mukaan kumppanin toiveita kannattaa kuunnella, mutta esileikissäkin kokeilunhaluisuus on hyvästä.

– On tärkeää, että kumppanit kommunikoivat keskenään siitä, mistä toinen tykkää. Perinteisesti esileikin ajatellaan sisältävän kumppanin hyväilyä ja kiusoittelua. Esileikki on kuitenkin myös hyvä mahdollisuus kokeilla rajojaan ja heittäytyä välillä vaikkapa roolileikkiin, Lavikainen kannustaa.


Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan ja Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy:n analysoimaan kyselytutkimukseen. Tutkimusaineisto koottiin verkkotutkimusyhtiö M3 Research Oy:n internetpaneelissa huhtikuussa 2017. Kyselyyn vastasi 1 005 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.


Lähde: Kaalimato

***

3:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.