Oletko koukussa kännykkääsi? Näytön tuijottaminen vie jo neljäsosan elämästä

Oletko koskaan kuullut kenenkään julistavan, että ennen oli kaikki paremmin; ennen lapsetkin leikkivät ulkona, eivät tietokoneen edessä! Valituksessa saattaa olla perää – ainakin erään selvityksen mukaan.

Mikäli Briteissä syntynyt keskivertolapsi elää 80-vuotiaaksi, hän on selvityksen mukaan viettänyt neljäsosan elämästään ruudun edessä. Pahinta selvityksessä lienee se, että tähän 25 prosenttiin ei ole otettu mukaan aikaa, joka töissä kuluu näyttöpäätettä katsoessa!

Selvityksessä paljastui myös, että briteistä 73 prosenttia piti jo yhden päivän viettämistä ilman älypuhelinta, läppäriä ja mp3-soitinta hankalana. 23 prosenttia vastaajista kokisi olonsa huolestuneeksi, jos tärkeät laitteet täytyisi sammuttaa; 19 prosenttia huolehtisi siitä, että jää ilman puhelinta tai tietokonetta paitsi jostakin.

Selvitykseen osallistuneista 25 prosenttia käytti teknisiä laitteita sängyssä, ja yksi kymmenestä ei mennyt edes vessaan ilman teknisiä vehkeitä, kertoo Digital Spy -nettisivu.

"Näyttöholistien" elämää

45 prosenttia briteistä käyttää elektronisia laitteita kommunikoidakseen perheensä kanssa jopa silloin, kun perhe on samassa talossa. 22 prosenttia puhuu mieluummin puhelimessa tai netissä kuin kasvotusten. Psykologi AricSigmanin mukaan Britanniasta onkin kehittymässä "näyttöholistien" valtio.

– Seitsemän vuoden ikään mennessä keskivertolapsi on käyttänyt vuoden verran kokonaisia vuorokausia katsellen erilaisia näyttöjä. Kun hän on 80, hän on käyttänyt melkein 18 vuoden edestä vuorokausia näyttöjä katsellen. Se on neljäsosa elämästä.

Sigmanin mielestä on tärkeää muistaa, että teknologia on ihmiselle työkalu, ei este tai taakka. Meidän tulisi käyttää teknologiaa – ei päinvastoin.

Selvityksen teki The inaugural Halifax Insurance Digital Home Index.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähde:Digitalspy

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja