Oletko koskaan nähnyt pieniä puuleopardin poikasia? Katso harvinaiset kuvat!

Ei, nämä pienet hurmaavat olennot eivät ole piskuisia rottia. Eivätkä aivan tavallisia kissanpentujakaan. Nämä pennut ovat äärimmäisen uhanalaisia sademetsien petoeläimiä: puuleopardeja.

Yhdysvalloissa Nashvillen eläintarhassa on koettu vastikään suuria onnenhetkiä: maaliskuun 26. päivä 2013 eläintarhaan syntyi kolme pienen pientä puuleopardin poikasta kahden eri emon toimesta. Onni on siinäkin mielessä suunnaton, sillä nämä suloiset pikkukissat ovat äärimmäisen uhanalaisia.

Saman päivän aikana Jing Jai puuleopardinaaras synnytti yhden naaraspennun ja Baylie-niminen kissapeto puolestaan yhden uroon ja naaraan. Kolmen, vasta kahden viikon ikäisen pennun kerrotaan voivan oikein hyvin.

Tiesitkö tätä puuleopardista?

– Puuleopardin (Neofelis nebulosa) tunnistaa sen turkkia kuvioivista pilvimäisistä läiskistä, jotka ovat reunoiltaan mustat ja sisältä turkin taustaväriä tummempia.

– Puuleopardeja tavataan itäisen ja kaakkoisen Aasian trooppisissa sademetsissä.

– Puuleopardeja arvioidaan olevan jäljellä maailmassa noin 10 000 yksilöä. Lajia uhkaa salametsästys ja sen elinympäristöjen katoaminen, puiden hakkuu.

– Tasapainoilussa auttava puuleopardin häntä on poikkeuksellisen pitkä, joskus jopa yhtä pitkä kuin muu ruumis.

– Puuleopardi on huomattavasti tavallista leopardia pienempi: sen paino vaihtelee 15 ja 24 kilon välillä.

– Puuleopardin käytös – uroon ja naaraan kiintyminen toisiinsa – viittaa siihen, että ne saattaisivat olla yksiavioisia, mikä olisi kissaeläinten keskuudessa ainutlaatuista.


Lue myös:


AVA

Lähde: Metro.co.uk, Wikipedia, Wwf.fi

Kuvat. Splash, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat