Oletko harkinnut Teslan ostamista? Kaiva ostohousut kaapista, sillä kohta voi olla elämäsi tilaisuus painaa tilausnappia

Jaakko vastaanotti Suomen ensimmäisen Tesla Model X:n 4:08
MTV Uutiset oli paikalla, kun Suomen ensimmäinen Tesla Model X luovutettiin omistajalleen syyskuussa 2016.

Teslan uskotaan suunnittelevan Model S:n ja Model X:n päivittämistä, sillä se on antanut liikkeilleen maailmanlaajuisen käskyn myydä kaikki kyseiset mallit pois varastoista. Lisäksi näiden autojen tuotanto on ollut jäissä jo kuukauden.

Tesla Model S esiteltiin vuonna 2012, Model X puolestaan vuonna 2015. Kumpikin auto on pysynyt sekä muodoiltaan että sisustukseltaan hyvin samanlaisena esittelystään lähtien, vaikka ne ovatkin menneet tekniikaltaan ja ohjelmistoltaan uusiksi perusteellisesti.

Ei kuitenkaan käy kiistäminen, että sekä S että X näyttävät uudempiin Tesloihin, Model 3:een ja Model Y:hyn, verrattuna jo hieman vanhentuneilta – etenkin sisältä. Ne toki miellyttävät perinteisemmistä sisustuksista pitäviä, mutta eivät enää edusta tyylillisesti sitä, mitä Tesla uusilta autoiltaan haluaa.

Pelkästään sähköautoja valmistavan Teslan tyyliin ei kuulu autojen päivittäminen mallivuosittain tai uuden sukupolven esittely muutaman vuoden välein. Sen sijaan kalifornialaisvalmistaja viilaa autojaan koko ajan, ja mikäli se keksii, miten jonkin asian voisi tehdä toisin, otetaan se käyttöön tehtailla saman tien. Autoissa voi siis olla yllättävänkin paljon eroja riippuen siitä, milloin se on valmistettu.

Voidaanko huhumylly pian sammuttaa?

Huhut S:n ja X:n uusista malleista ovat kiertäneet internetin autopalstoilla ja Tesla-foorumeilla jo vuosia. Mutta nyt on saatu mahdollisesti ensimmäinen oikeasti hieman konkreettisemmalta tuntuvaa vihjettä siitä, että jotain isompaa päivitystä on mahdollisesti tulossa.

Yhdysvaltalaissivusto Electrekin mukaan Tesla on nimittäin antanut sen kaikkia markkina-alueita koskevan käskyn liikkeiden varastoissa olevien S- ja X-mallien myymisestä. Electrekin mukaan autot on pyrittävä myymään jo tammikuun loppuun mennessä ja toiveena on, että kuun lopussa Teslalla ei ole varastoissaan yhtä ainoaa S- tai X-mallia.

Nykymallien hinnat voivat laskea, kun varastot halutaan tyhjiksi

Nykyisistä malleista kiinnostuneen ostajan kannalta tämä voi tarkoittaa hintojen mukavaa laskua jo ennen helmikuuta. Paino sanalla voi, sillä mitään virallista tietoa asiasta ei ole. Eikä Teslakaan enää puhu medialle.

Model S:n ja X:n tuotannot pysäytettiin noin kuukausi sitten tuotantolinjapäivitysten vuoksi.

Model S:ään ja X:ään odotetaan uudemmista malleista tuttua horisontaalista keskinäyttöä, pienempää mittaristoa ratin takana sekä yleisesti paljon laadukkaampia materiaaleja kuin mitä sen lippulaivamalleissa on tähän asti käytetty.

Lähteet: Electrek, CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat