Nyt napsahti: Heikki Kovalainen ajoi "hienoon voittoon"

Heikki Kovalaisen kausi Japanin Super GT -sarjassa oli käynnistynyt tahmeasti, mutta tänään hän kaasutteli Yuichi Nakayaman kanssa voittoon Fujissa.

Koronavirusrajoitteet vaikeuttivat Kovalaisen kauden aloittamista, eikä hän päässyt kauden kahteen ensimmäiseen kisaan lainkaan. Tämän jälkeen hän oli sesongin ensimmäisissä ajamissaan kisoissa viides ja yhdeksäs.

Nyt Kovalaisen kauden kolmannesta kisasta napsahti sesongin ensimmäinen palkintokorokesijoitus – voitolla japanilaisen Nakayaman kanssa. SARD Toyotan kaksikko nousi komeasti ykköseksi aika-ajon jälkeisestä viidennestä lähtöruudusta.

– Hieno voitto tänään Fujissa! Paransimme vauhtiamme ja tänä viikonloppuna meillä oli kyytiä kisan voittoon. Työtä on vielä tehtävänä, mutta on kiva nähdä kehitystä! Kovalainen tunnelmoi sosiaalisessa mediassa.

Toiseksi kisassa ajoivat Cerumo Toyotan japanilaiskuskit Kazuya Oshima ja Sho Tsuboi ja kolmanneksi ARTA Hondan japanilaiset Tomoki Nojiri sekä Nirei Fukuzumi. Oshima ja Tsuboi siirtyivät samalla johtoon sarjan pistetaulukossa.

Kovalainen juhli Japanin Super GT -sarjan mestaruutta vuonna 2016. Hän ajoi F1-sarjassa vuosina 2007–13 ja otti kuninkuusluokassa urallaan yhden voiton.