Heikki Kovalaisen kausi vaarassa – ei pääse maahan, talli nimesi korvaajan

Ex-F1-kuljettajan Heikki Kovalaisen Super GT -kausi on vaarassa. Kovalainen, 38, ei todennäköisesti pysty osallistumaan heinäkuussa ajettavaan kauden avauskilpailuun koronavirusrajoitteiden takia.

Syy tälle on se, että Suomessa oleskeleva Kovalainen ei pääse Japaniin maan tiukkojen rajoitusten takia. Japani on evännyt matkustajien saapumisoikeuden yhteensä 111 maalta. Suomi on yksi näistä.

Kovalainen toivoi aiemmin tässä kuussa tehdyssä Motorsport.com:n haastattelussa sääntömuutosta tai sitä, että hän saisi poikkeusluvan, jotta hän voisi matkustaa Japaniin.

Mikäli Japani ei muuta rajoituksiaan, Kovalaisen Super GT -kausi on vaarassa.

Tiistaina Kovalaisen talli SARD Toyota ilmoitti, että Kenta Yamashita korvaa suomalaiskuskin viikonlopun testeissä. Yamashita ajaa myös hyvin todennäköisesti kauden avauskisan heinäkuussa, mikäli Kovalainen ei pääse paikalle.

Yamashita, 24, on sarjan hallitseva mestari. Hän ehti ilmoittaa jättävänsä Super GT -sarjan, jotta hän pystyisi keskittymään kansainvälisen autoliiton FIA:n Endurance Championship -kestävyyskisasarjaan. Yamashita päätti kuitenkin palata Euroopasta Japaniin, kun koronaviruspandemia alkoi jyllätä maailmalla.

Kovalainen voitti Super GT -sarjan mestaruuden kaudella 2016. Hän ei ole suinkaan ainut kuljettaja, joka on vaikeuksissa Japanin koronarajoitusten takia. Sama tilanne koskee muun muassa The Real Racing Honda -tallissa ajavaa belgialaista Bertrand Baguettea.

Lue myös:

    Uusimmat