Mainos

Nuori nainen paljastaa parantumattoman sairauden monet kasvot: Tältä diabetes todella näyttää

Nuoren naisen avoin päivitys paljastaa, mitä kaikkea parantumattoman sokeriaineenvaihduntasairauden kanssa eläminen oikein vaatii.

Maailmanlaajuisesti lähes 400 miljoonan ihmisen arvioidaan sairastavan diabetesta. 19-vuotias Madeline Milzark haluaa avoimella Facebook-päivityksellään muistuttaa ihmisiä siitä, että vaikka diabetes on melko yleinen sairaus, sen kanssa eläminen ei ole helppoa. Vaikka oireet pysyisivätkin kurissa lääkkeillä, tämä ei tarkoita sitä, etteikö huonoja päiviä olisi.

Nainen kertoo, että diabetes on vakavampi sairaus kuin moni luulee. Joka päivä tuhannet ihmiset taistelevat henkensä edestä, eivätkä he nukkumaan mennessään voi olla varmoja siitä, heräävätkö he seuraavana aamuna.

Diagnoosi ei katso ikää

Diabetes mielletään monesti elintasosairaudeksi, mutta kaikille sairaus ei puhkea omien valintojen vuoksi. Milzarkin sanoma on, että diabetesta on kaikkialla. Se voi puhjeta kenelle tahansa, olitpa sitten 2- tai 73-vuotias.  

”Diabetes on 18-vuotias tyttö, joka istuu kylpyhuoneen lattialla täristen eikä voi hengittää, koska hänen verensokerinsa on romahtanut.

Se on 9-vuotias poika, joka yrittää leikkiä ulkona ystäviensä kanssa, mutta joka joudutaan viemään ambulanssilla sairaalaan, sillä hän ei huomannut verensokerinsa putoamista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Se on 3-vuotias, joka ei ymmärrä, että hänen äitinsä täytyy piikittää häntä joka kerta kun hän syö. Se on 4-vuotias tyttö, joka oli menettää henkensä, koska lääkäri luuli oireita flunssaksi.

Se on 32-vuotias nainen, joka sai viimein tietää olevansa raskaana, mutta sen sijaan että hän juhlisi, hän pelkää kuollakseen, että hänen verensokerinsa ei pysy kurissa hormonien takia. Se voi tappaa lapsen, ja ehkä hänet itsensäkin.”

Milzark toivoo, että hänen päivityksensä avulla mahdollisimman moni saisi lisää tietoa tästä parantumattomasta sairaudesta ja ymmärtäisi, ettei diabeteksessa useinkaan ole kyse omista valinnoista tai nirsoudesta.

Video: Tekniikka on tuonut helpotusta monen diabeetikon elämään. Katso videolta, kuinka sokeriarvojen mittaus onnistuu ilman piikitystä. 


Lähde: Metro 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.