Mainos

Nicolen ei pitänyt olla enää allerginen – maistoi pähkinää lääkärin valvonnassa: ”Melkein kuolin”

4:29

Allergiatesti osoittautui järkyttäväksi kokemukseksi.

Yllä olevalla videolla pohditaan, mistä aikuisena puhkeavat siitepölyallergia johtuu.

Pähkinäallergiasta kärsinyt Nicole Hagel kävi allergiatesteissä tarkistamassa, oliko vielä allerginen. Verikokeiden mukaan allergiaa ei enää ollut, mutta ruoka-altistuksen seuraukset olivatkin pelottavat.

"Melkein kuolin"

Hagel twiittasi kokemuksestaan.

"Kävin verikokeissa testaamassa, kuinka allerginen olen pähkinöille, ja niiden mukaan en ollut enää allerginen niille. Tänään menin allergialääkärille, ja kokeilin cashew-pähkinää ensimmäistä kertaa! Lyhyestä virsi kaunis, olen edelleen allerginen ja melkein kuolin. He kutsuivat minua "harvinaiseksi tapaukseksi"." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Twiitillä on jo liki 130 000 tykkäystä. Hagelin mukaan hän on saanut paljon vastauksia ihmisiltä, jotka samaistuvat hänen tapaukseensa ja joilla on myös ollut vakavia läheltä piti -tilanteita. Naisen mukaan moni ei ymmärrä, kuinka vakavia allergiset reaktiot voivat olla.

– Lasken leikkiä itsestäni koko ajan sen vuoksi, mutta tiedän, että se on hyvin vakavaa, Hagel totesi Buzzfeedille.

"Ajattelin, ettei se varmaankaan ole hyvä juttu"

Cashew-öljylle altistamisesta Hagel ei vielä saanut mitään reaktioita, mutta cashew-pähkinän syötyään hänen kieltään alkoi kihelmöidä.

– Sitten yhtäkkiä kurkkuani alkoi polttaa, ja ajattelin, ettei se varmaankaan ole hyvä juttu.

Tämän jälkeen polttava tunne levisi käsiin ja jalkoihin.

– Yhtäkkiä silmäluomeni olivat kuin tulessa ja silmäni alkoivat turvota. 

Koska testi tehtiin lääkärin läsnä ollessa, Hagel sai nopeasti apua: kaksi annosta EpiPeniä ja muuta lääkitystä.

Vakavasta tilanteesta huolimatta Hagel jaksoi vitsailla:

"Tiedoksi kaikille niille, jotka kysyivät, miltä cashew maistui, se maistui kuolemalta, hah." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Luultavasti monimutkaisempaa kuin useimmat ymmärtävätkään"

Buzzfeedin haastatteleman lääkärin, Stephen Tillesin, mukaan ruoka-allergiatestit eivät ole täydellisiä, ja ne voivat antaa vääriä vastauksia. 

Tämän vuoksi lääkärien pitää tutkia potilaan tilanne ja taustat huolellisesti.

– Se on luultavasti monimutkaisempaa kuin useimmat ihmiset ymmärtävätkään.

Tillesin mukaan monilta ihmisiltä allergia saattaa kadota, mutta suurimmalta osalta ei. Niissäkin tapauksessa, joissa allergia tuntuu hävinneen, se saattaa tulla takaisinkin. Tillesin mukaan allergisoivan ruoan säännöllinen syöminen – lääkärin suostumuksella – voi kuitenkin auttaa siinä, että allergia pysyy poissa.

Erään tutkimuksen mukaan pähkinäallergian puhkeaminen laski jopa 80 prosenttia niillä riskiryhmään kuuluvilla pikkulapsilla, jotka söivät ensimmäisen elinvuotensa aikana säännöllisesti pähkinää. LUE MYÖS: Maapähkinäallergiaan pysyvä helpotus siedätyshoidolla? Tutkimuksessa lupaavia havaintoja

Jos uskot olevasi allerginen tietylle ruoalle, välttele sitä siihen asti, että olet käynyt allergialääkärin pakeilla.

Lähteet: Buzzfeed, Twitter

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.