Varoitus! Nämä pähkinät saattavat sisältää pähkinää – saatat huomaamattasi syödä pähkinää

pähkinät
Varoitus pähkinallergikoille: tämäkin kulho sisältää pähkinää. Shutterstock

Brittiketjun pähkinät vedettiin myynnistä, koska niistä oli unohtunut varoitus, jossa kerrotaan tuotteen sisältävän pähkinää.

Halpisruokakauppa Aldi on joutunut vetämään myynnistä ison erän pähkinöitä.

Syynä takaisinvetoon on varoitustekstin puuttuminen: barbeque-maustetuissa Clancy's-merkin pähkinäpaketeissa ei ollut tekstiä, jossa varoitetaan asiakkaita tuotteen sisältämästä pähkinästä. Näin ollen asiakas voi pähkinöitä ostaessaan syödä täysin huomaamatta pähkinöitä. Tarkemmin sanottuna tekstissä olisi pitänyt kertoa, että tuote saattaa sisältää maapähkinöiden ohella myös pienen määrän cashewpähkinää.

Merkinnän puuttuminen on Britannian terveysviranomaisten mukaan potentiaalinen terveysriski pähkinäallergikoille.

Kyseessä ei ole leikin asia, sillä pähkinäallergia voi olla pahimmillaan hengenvaarallinen. Silti väistämättä tulee mietittyä, onko varoitustarra pähkinästä todella tarpeellinen juuri pähkinäpaketissa? Kyse on kuitenkin siitä, että joku voi olla allerginen pelkästään cashewpähkinöille. Kun hän siis ostaa paketin barbeque-maustettuja maapähkinöitä, hänen täytyy saada tieto siitä, jos tuotteessa voi esiintyä myös cashewpähkinää. Täysin älytön takaisinveto ei siis ole, vaikka se siltä aluksi kuulostaakin.

Lähde: Mirror

***

0:44

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja