Neljän pienen lapsen äiti avautuu asioista, joista vanhemmat "eivät saisi" puhua: "On vaikeaa olla äiti jopa hyvinä päivinä"

0:36
Video: Lapseton suree menetettyä mahdollisuutta, mutta kuinka surraan sitä, mitä ei ole koskaan ollutkaan?

Nykyisin sosiaalisen median kautta voi saada kuvan, että äitiys on ihanaa, naisen parasta aikaa. Vanhemmuuteen liittyy kuitenkin myös ikäviä tunteita ja asioita, jotka eräs perheenäiti pukee sanoiksi ja tuo ne myös ilmi. 

Jessica Hood on ylpeä, neljän alle 6-vuotiaan lapsen äiti. Hän jakaa äitiyden ilot ja surut niin sosiaalisen median kanavissaan kuin blogissaankin. 

Hän esimerkiksi jakaa Instagramissa rehellisiä kuvia synnytyksen jälkeisestä, palautuvasta vartalostaan sekä siitä, miten äitiyden luoma epävarmuus vaikuttaa jokapäiväiseen elämään, kuten seksiin

Vaikka äitiys oli asia, josta Jessica oli koko ikänsä haaveillut, ja hänen neljä lastaan ovat parasta, mitä hänen elämällään on ollut tarjota, on asioita, jotka ovat vaikeita – jopa haastavia – äitinä olemisessa. 

 – Olen kuin sinä. Epäilen joka päivä päätöksiä, jotka teen perheeni puolesta. Mietin, olenko koskaan kyllin hyvä tai teenkö tarpeeksi hyvää työtä. Yritän olla hukkumatta turhautuneisuuden, uupumuksen ja syyllisyyden aiheuttamiin kyyneliini, hän kirjoittaa Instagramissaan. 

– On vaikeaa olla äiti jopa hyvinä päivinä. On vaikea kasvattaa lapsistaan hyviä ihmisiä, kun tuntuu siltä, etten edes itse ole sellainen, hän jatkaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Valtava vastuu tuo mukanaan kaipuun entisiin, "hyviin" aikoihin

Australialaisäiti haluaa myös tuoda rehellisesti ilmi tuntemuksiaan, jotka tuntuvat vääriltä pienten lasten äidille. 

– Kaipaan sitä, kun voi olla epäkypsä ja itsekäs. Kaipaan sitä, kun voi käyttää koko palkkansa vain itseensä. Kaipaan sitä, kun voi vain astella ulos kodistaan ja tehdä asioita itsensä vuoksi ilman minkäänlaisia seuraamuksia, Jessica vuodattaa. 

Nuori perheenäiti kertoo brutaalin rehellisessä tekstissään, miten äitinä olo on laittanut hänen mielenterveytensä sekaisin. Hänen mukaansa äitiys saattaa muuttaa ihmisen ihan toisenlaiseksi, vaikeasti tunnistettavaksi. 

Äitiyden tuomaa henkistä sekä fyysistä taakkaa ja kuormitusta lisää se, että ihmiset kuvittelevat kotiäitinä olemisen olevan helppoa. Jessican mukaan ihmiset ajattelevat, että kotiäidit ovat vain työttömiä, laiskoja ja saamattomia.

Jessica kun haluaisi aikuista juttuseuraa sekä syyn jokapäiväiselle laittautumiselle.

– Usko pois, minä todella kaipaan päivittäistä vuorovaikutusta ihmisten kanssa, töissä käymistä ja sitä, että voin pukea ylleni vaatteita, jotka eivät ole yltä päältä lasteni kuolassa, hän vakuuttaa.

"Tiedän, että teet parhaasi"

Jessica toivoo tekstissään, että äitiydestä ja sen tuomista haasteista voisi keskustella avoimesti ilman, että kukaan tuomitsee. Keskustelua olisi hänen mielestään käytävä myös kasvokkain – ei vain internetissä. 

– Haluan muistuttaa sinua siitä, kuinka vahva sinä olet ja kuinka tärkeitä ja normaaleja tunteesi ovat. Tiedän, että teet parhaasi, Jessica kannustaa. 

– Ole armollinen itsellesi. Hengitä. Juo 10 kuppia kahvia, jos sinun täytyy. Olen puolellasi – sinä et ole yksin, hän lohduttaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Moni samaistuu vastaavanlaisiin tunteisiin

Moni kirjoituksen lukenut on osoittanut tukensa nuorelle neljän lapsen äidille. Moni on myös kertonut kokevansa samankaltaisia, ikäviä tuntemuksia, joista kukaan ei osannut kertoa ennen äidiksi tulemista. 

– Aivan kuin olisit lukenut ajatukseni ja kirjoittanut tämän. Täydellisesti sanottu. En muuttaisi lapsissani yhtään mitään, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö äitiys olisi raskasta. Epäonnistun, itken. Huudan, teini-ikäinen ja aikuinen lapsi väheksyvät minua, mutta uskon silti itseeni, eräs kirjoitti Jessican Instagram-päivityksen kommenteissa. 

1:35
Aina äitiydestä haaveillut Minja, 24, sai viimein raskaaksi tultuaan shokkiuutisia: Vauvalla olisi Downin oireyhtymä. Katso perheen tarina!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja