Seksiä on harvoin ja silloinkin se on ohi nopeasti? Lapsiperheen äiti Jessica kertoo, miksi ne ovat silti "elämäsi parhaat 5 minuuttia"

1:09
Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Australialainen Jessica kirjoittaa, millaista on seksielämä lasten saamisen jälkeen. Vaikka seksi on nopeasti ohi ja sitä on harvoin, nainen nauttii joka hetkestä, jonka saa kaksin miehensä kanssa.

House of Hoods -nimellä bloggaava australialaisäiti kirjoitti Facebookiin rehellisen julkaisun seksistä lasten saamisen jälkeen. Neljän lapsen äiti Jessica Hood kertoo kamppailevansa kiihkeän seksielämän ylläpitämisen kanssa.

– Muistatko, kun tapasit aviomiehesi ensi kertaa? Kipinät lentelivät ja seksuaalinen jännite oli enemmän kuin pystyitte käsittelemään. Ette voineet saada tarpeeksi toisistanne. Itse asiassa vietittte suurimman osan ajastanne alasti ja vähemmän puhelimillanne, Jessica kirjoittaa.

"Seksi ja himo alkoivat hävitä"

Naisen mielestä suhteessa tapahtui äkkinopea käänne sen jälkeen, kun raskaustestiin pamahtivat ne kuuluisat kaksi viivaa.

– Kun nuo kaksi viivaa ilmestyivät, seksi ja himo, joita teillä kerran oli, alkoivat hävitä ja sinusta tuli se nainen, joka alkoi uskoa, että aviomiehen penis tökkii vauvaa silmään. Pystyit hädin tuskin kääntymään, ja lakkasit trimmaamasta puskia, kun et enää nähnyt varpaitasi.

"Seksielämälläsi on ikkuna..."

Synnytyksen jälkeen Jessica ja hänen aviomiehensä olivat uupuneita, tuoreita vanhempia, eikä seksi ollut tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

– Lopulta sitä harrastaa taas seksiä, ja luultavasti vain yrittääkseen lisääntyä uudelleen ja ajan myötä perheestä tulee kokonainen, lapset kasvavat ja toivoa on... intohimolle! Mutta älkääpä hätäilkö, Jessica kirjoittaa ja listaa seuraavaksi syitä, miksi seksielämää ei niin vain kursitakaan kokoon:

– Olet äiti. Siivoat, teet töitä ja jahtaat lapsia koko päivän ja nyt seksielämälläsi on ikkuna, joka sulkeutuu 21.30 mennessä, koska olet niin uupunut. Seksi valot päällä on olematonta, koska kantamasi elämä on jättänyt kaksi tennispalloa sukkapariin ja vatsan, joka lepattaa tuulessa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ei se silti ollut spontaania"

Elämästä tulee rutiinia ja keskustelunaiheet pyörivät lapsissa. Spontaani seksi voi ollakin harvassa, ja kun seksin makuun toisinaan pääsee, se tapahtuu makuuhuoneen ovea vasten täysissä pukeissa siltä varalta, että lapset paukkaavat sisään, äiti kertoo.

– Ei se silti ollut spontaania. Laitoithan strategisesti Paavo Pesusienen pyörimään Netflixistä ja annoit lapselle mehujäät siinä toivossa, etteivät he häiritsisi sinua.

– Silti ne olivat elämäsi parhaat viisi minuuttia. Loitte yhteyden uudelleen. Teillä oli aikaa keskenänne, varasitte aikaa, ja vaikka teillä oli kiire, se oli jotain. Tarpeeksi ymmärtääksenne, että rakastatte edelleen toisianne enemmän kuin mitään. Senhän takia päätittekin perustaa perheen yhdessä.

"Rentoudu ja nauti"

Jessican mielestä "kipinän ylläpitämiseen" koetaan liikaa paineita. Hänen mielestään liekki ei koskaan sammu, se vain syttyy nyt eri aikoihin erilaisista syistä.

– Rakkaus on syvempää kuin seksi ja seksi on aina siinä, mutta lapsenne, he kasvavat lopulta ja jättävät pesän ja teidät siihen, mistä kaikki alkoi.

– Joten rentoudu ja nauti vanhemmuuden matkasta. Nauti niistä harvoista hetkistä, jotka saatte yhdessä toistenne kanssa ja varmista aina, että Netflix-tilauksesi on uusittu, Jessica vinkkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja