Näyttääkö tuleva iPad-malli tältä? Huhujen perusteella luotiin jo kuva – esillä odotetut pienemmät reunukset näytön ympärillä

Applelta huhutaan vahvasti olevan tulossa ensi vuonna uusi iPad-malli, jossa otetaan käyttöön iPhone X:stä tuttu Face ID -kasvontunnistus. Sen myötä myös laitteen näytön ylä- ja alareunukset ovat pienenemässä.

Vuotaneita kuvia tai muuta materiaalia tulevasta iPad-mallista ei ole vielä nähty, mutta iDropNews on jo julkaissut oheiset huhujen perusteella luomansa kuvat. Niissä uuteen iPad-malliin on kuviteltu yhtä suuri näytönreunus jokaiselle sen reunoista.

Bloombergin mukaan ainakin yksi uusi iPad-malli vastaa 10,5 tuuman nykyistä iPad Prota näytön kooltaan, mutta tässä uudessa iPadissa olisi nykyistä pienemmät näytön reunukset erityisesti pystyasennossa näytön ylä- ja alapuolella eikä enää kotipainiketta eikä näin myöskään Touch ID -sormenjälkitunnistinta.

Face ID -kasvontunnistuksen ohella tuleva iPad saisi todennäköisesti myös jo iPhone X:ssä nähdyt muut TrueDepth-etukamerajärjestelmän toiminnot eli muun muassa Animojit. TrueDepth-kamerajärjestelmä koostuu tavanomaisen kameran ohella infrapunakamerasta, infrapunavalosta sekä pisteprojektorista.

Luonnollisesti tuleva iPad sisältäisi myös aiempia malleja tehokkaamman Apple-järjestelmäpiirin.

Uusi huippu-iPad olisi tulossa Bloombergin myöhemmin ensi vuonna, hieman yli vuoden päästä edellisestä iPad Pro -uudistuksesta, joka tapahtui tänä vuonna kesäkuun alussa WWDC-tapahtumassa.

Bloomberg kertoo Applen valmistelevan uutta versiota myös Apple Pencil -kynästään sekä sen ominaisuuksista iOS-ohjelmistossa.

Pitkän laskun jälkeen Apple on onnistunut viimeisinä vuosineljänneksinä kääntämään iPadien toimitukset ja myynnin jälleen kasvuun. Merkittävästi uudistuvat uudet mallit voisivat piristää kysyntää edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat