Navalnyin liittolainen kuvasi, kuinka FSB saapui hakkaamaan ovea – valvontakamera teipattiin pimeäksi: "Miksi viette minua?"

Video paljastaa, kuinka FSB pidätti myrkytysyrityksen kohteeksi joutuneen Aleksei Navalnyin liittolaisen Venäjällä.

Nyt pidätetty Lyubov Sobol oli aiemmin tällä viikolla vieraillut turvallisuuspalvelun agentin Konstantin Kudryavtsevin ovella. Kyseistä agenttia on syytetty opposition puolelta osallistumisesta Navalnyin myrkytysyritykseen.

FSB on kiistänyt väitteet.

Videolla näkyy, kuinka Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n työntekijät ilmestyvät Sobolin asunnon ovelle ja alkavat koputtaa vaativasti. Sobolin rappukäytävään asentamasta valvontakameranauhoituksesta näkyy myös, kuinka miehet teippaavat kameran pimeäksi.

Väitteitä väkivaltaisesta murrosta

Sobolin pidätyksen jälkeen viranomaiset ilmoittivat, että häntä vastaan on aloitettu rikostutkinta. Heidän mukaansa Sobol ja useampi muu henkilö olisi toistuvasti yrittänyt murtautua vanhan naisen asuntoon ja käyttänyt väkivaltaa samassa yhteydessä.

Sobolin puhelin on sittemmin suljettu, eikä tällä hetkellä ole tietoa, missä Sobol on.

Saksa ja useat muut länsimaat ovat todenneet, että Navalnyi yritettiin myrkyttää neuvostoaikaisella Novichok-hermomyrkyllä. Kreml on toistuvasti kieltänyt syytökset.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten Sobolin pidätystilanne eteni.

Lue myös:

    Uusimmat