Mainos

Nasan satellittikuva paljastaa: Lapissa riehuva maastopalo näkyy avaruuteen saakka

Nasan eilen ottamat satelliittikuvat paljastavat, että maastopalot näkyvät avaruuten saakka.

Satelliittikuvista on havaittavissa Suomen itärajan läheisyydessä kaksi taivaalle kohoavaa savupatasasta. Toinen savupatsaista nousee aivan Suomen ja Venäjän rajalta, Raja-Joosepista.

Pelastuslaitos kertoikin aiemmin tänään, että Raja-Joosepissa sammutetaan maastopaloa, joka levisi perjantain ja lauantain aikana Venäjän rajan yli Suomeen.

Myös Sallan Kotalan alueelle uhkaa levitä maastopalo Venäjän puolelta. Palo on muutamien satojen metrien päässä rajasta.

Venäjän viranomaiset ovat pyrkineet rajoittamaan palon leviämisen Suomeen. Myös Suomen viranomaiset seuraavat Sallan tilannetta tähystämällä ilmasta ja torneista.

Paloista aiheutuu savuhaittoja alueelle, mutta välitöntä evakuointitarvetta ei ole.

Ukkoset huolettavat sammuttajia

Pelastuslaitoksen huolena on, että mahdolliset ukkospuuskat levittävät maastopaloja tai että salamat sytyttävät uusia. Pelastuslaitos toivoo, että alueelle ennustetut voimakkaat sateet toteutuisivat ja helpottaisivat maastopalojen sammuttamista.

Lapin pelastuslaitos on kohottanut valmiutta ja varautumista laajamittaisiin sammutustehtäviin sekä Raja-Joosepin että Sallan Kotalan alueella yhdessä muiden viranomaisten ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelu Vapepan kanssa.

Yhteensä molempiin operaatioihin osallistuu vajaat 100 henkilöä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.