Näkökulma: Huuhkajat näytti kyntensä – arvokisaunelma elää vahvempana kuin koskaan

Huuhkajat nappasi lauantaina todella tärkeän kotivoiton Bosnia ja Hertsegovinasta jalkapallon EM-karsinnoissa. Kyntensä näyttäneiden Huuhkajien unelma EM-kisapaikasta elää vahvempana kuin koskaan, kirjoittaa MTV Urheilun Riku Hellanto.

Huuhkajat lähti lauantaiseen otteluun vain yksi asia tähtäimessään. Ratinan yleisö saikin todistaa Suomen erinomaista koko joukkueen esitystä, kun yksi lohkon ennakkosuosikki Bosnia ja Hertsegovina kaatui komean joukkuepelin päätteeksi.

Huuhkajien vahva koko joukkueen kollektiivinen puolustus piti Bosnia ja Hertsegovinan poissa vaarallisilta maalipaikoilta läpi ottelun. Huuhkajien rohkea ja ennakkoluuloton pallollinen peli puolestaan avasi Suomelle oivallisia maalintekopaikkoja, joista osan se käytti hienosti Teemu Pukin johdolla hyväkseen.

Yllä mainitussa pelirohkeudessa suurinta roolia näytteli keskikentällä pelannut Glen Kamara, joka pystyi syötöillään puhkomaan vastustajan puolustuslinjoja ja uskalsi tehdä pallollisena paineenalaisena teräviä suunnanmuutoksia, jotka loivat tilaa hyökätä. Kamara on Huuhkajien EM-karsintapalapelissä elintärkeä palanen.

Kun kurinalaiseen yhteispeliin ja rohkeaan hyökkäyspelaamiseen yhdistetään yksittäisten pelaajien, kuten esimerkiksi juuri Kamaran ja Pukin erinomaiset pelivireet, on Huuhkajien arvokisaunelma erinomaisella tiellä.

Huuhkajilla on kuitenkin vielä paljon töitä tehtävänä, jotta ensimmäinen paikka arvokisoissa aukeaisi. Matka on vasta alussa, mutta näistä palasista voi syntyä vielä suomalaisen jalkapallohistorian merkittävin palapeli.

Lue myös:

    Uusimmat