Teemu Pukki säikähti kaatumistaan, Huuhkajat-sankarilla oli aikaa ihastella maaliaan valotaululta – "Piti katsoa"

Teemu Pukki oli Huuhkajien suurin sankari kahden osumansa myötä, kun Huuhkajat otti komean 2-0-voiton Bosnia ja Hertsegovinasta. Pukki ehti ottelun tuoksinassa ihastella myös omaa täysosumaansa.

Hurjassa vireessä tällä kaudella pelannut Pukki jatkoi siitä, mihin seurajoukkuekaudella jäi iskien kaksi näyttävää osumaa Huuhkajien EM-karsintaottelussa Bosnia ja Hertsegovinan verkkoon. Seurakauden päättymisestä on ehtinyt vierähtää tovi, mutta pelituntuma löytyi nopeasti.

– Kyllä lopussa huomasi, että on viime pelistä aikaa. Kunto ei ollut sitä, mihin on tottunut. Aika nopeasti sai pelistä kiinni. Ensimmäinen puoliaika oli aika vaikeata, mutta toinen puoliaika oli meidän näytöstä, Pukki summaa illan ottelua.

Pukki räjäytti kotiyleisön riemuun 56. peliminuutilla, kun hän pääsi vapaasti kirmaamaan kohti vastustajansa maalia. Viimeistely oli kliininen ja peliväline lensi tarkasti tolpan kautta maaliviivan paremmalle puolelle.

– Siinä oli aikamoinen väylä maalille asti. Siinä oli tilaa juosta ja juoksin niin kauan, kun piti alkaa jo vetää. Luulin, että meni tolpan kautta ohi, mutta äänestä kuuli, että meni sisään, Pukki summasi avausosumaansa.

Pukin 1-0-maalin jälkeen Tampereen taivaskin repesi kuin käskystä. Hurja kaatosade kasteli Ratinan viheriön, mutta suomalaiset juhlivat äänekkäästi sankariaan.

– Oli makea fiilis. Aika hyvällä hetkellä alkoi sataa. Samalla hetkellä, kun oli saanut tuuletettua ja pallo keskiviivalle, alkoi sataa. Kun kuulee tuollaisen yleisö huutavan sun nimeäsi, tekee aika ylpeäksi.

Ottelun ykköstähti Pukki ehti jopa itsekin ihastella omia suorituksiaan, kun hän huomasi toisen maalinsa hidastuksen stadionin valotaululla.

– Katsoin pelin tuoksinassa tuolta screeniltä, että näytti olleen paitsio, mutta ei haittaa. Jollain paussilla näin, että se maali tulee, niin piti katsoa, Pukki naureskelee.

Toisella puoliajalla nähtiin myös ikävä tilanne, kun Pukki liukastui aivan sivurajan tuntumassa ja piteli hetken irvistäen nivusiaan. Mitään vakavampaa ei kuitenkaan sattunut.

– Vähän pelästyin itse vaan, kun jalka töksähti siihen tekonurmeen, joka on kentän laidalla. Ei ole mitään kipua nyt siinä, Pukki vakuuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat