Naisten haluttomuus kasvussa – aiheuttaa ristiriitoja parisuhteeseen

Haluttomuus on yleinen ongelma, joka on suomalaisen FINSEX-tutkimuksen mukaan lisääntynyt naisilla selvästi 2000-luvulla. Miehillä samanlaista muutosta ei ole ollut näkyvissä.

Seksuaaliterveysklinikan mukaan haluttomuus on yleisin naisen seksuaalihäiriöistä, ja sitä esiintyy noin 20–50 prosentilla naisista. Kaikille naisille haluttomuus ei kuitenkaan aiheuta haittaa, minkä takia haluttomuuden ja haittaavan haluttomuuden yleisyys onkin hyvä erotella toisistaan.

Epätasapainossa olevat halut aiheuttavat helposti ristiriitatilanteita parisuhteessa. Uudessa tilanteessa on puntaroitava, riittääkö ystävyys parisuhteeksi.

Haluttomuus vaikuttaa parisuhteen hyvinvointiin ja myös läheisyyteen. Vähän seksiä harrastavat parit eivät usein korvaa sitä muulla läheisyydellä tai hellyydellä, kun taas paljon seksiä harrastavilla pareilla on myös paljon läheisyyttä suhteessaan.

Kliininen seksologi, psykoterapeutti Tarja Santalahti vierailee torstaina Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä puhumassa haluttomuudesta. Haluatko kysyä jotain Santalahdelta haluttomuuteen liittyen? Lähetä kysymyksesi alla olevalla lomakkeella. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja