Nainen soitti hätänumeroon, koska epäili 9-vuotiaan tummaihoisen pojan ahdistelleen häntä seksuaalisesti – Totuus tallentui valvontakameraan

"Kulmakioskin Carolineksi" internetissä nimetty nainen pyysi CNN:n haastattelussa anteeksi syytöstään nähtyään, mitä oikeasti tapahtui.

Video: Nainen syytti pientä lasta seksuaalisesta ahdistelusta, mutta valvontakameravideo paljasti totuuden.

Newyorkilaisen kioskin ulkopuolella kuvattu video teki Theresa Kleinista internetmeemin.

Sivullisen kuvaamalla videolla "Kulmakioskin Caroline" eli Klein puhuu kovaan ääneen puhelimeen, väitetysti hätäkeskukseen, ja vaatii poliisia paikalle. Hän sanoo tarvitsevansa poliisin apua, koska häntä on ahdisteltu seksuaalisesti.

Väitetty tekijä on yhä läsnä: 9-vuotias poika, joka on kaupan edustalla hämillään äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa.

Poliisia ei kuitenkaan koskaan nähty. NYPD kertoi New York Timesille, ettei heille koskaan tullut hälytystä kioskin osoitteeseen.

"Olin väärässä"

CNN ja Klein katsoivat yhdessä kioskin valvontakameratallenteesta, mitä kaupassa oikein tapahtui.

Videolla näkyy, kuinka Klein kurottaa kaupan kassan yli, kun perhe kävelee tämän takaa kapealla käytävällä. Samassa hetkessä Klein havahtuu tuntiessaan kosketuksen takapuolessaan ja alkaa näyttää käsimerkkejä pojalle.

Totuus näkyy kuitenkin videolla. Pojalla on selässään reppu, joka osuu Kleiniin tämän kävellessä käytävällä ohi.

– Olin väärässä. Nuori mies, en tiedä nimeäsi, mutta olen pahoillani, Klein kertoo videolla.

Toimittaja kysyy, olisiko tilanteen voinut hoitaa muulla tavalla kuin soittamalla hätänumeroon. Yhdysvalloissa on ollut viime vuosina monia tapauksia, joissa valkoihoiset ihmiset ovat soittaneet hätäkeskukseen epäiltyään rodullistettujen ihmisten tekevän jotain laitonta, mutta perusteetta. Esimerkiksi Starbucksissa oleskelleet miehet saivat korvauksia, kun heidät oli perusteetta häädetty kahvilasta.

Kleinin tapaus on yhdistetty samaan rasistiseen jatkumoon.

– Soitin hätänumeroon, koska nainen oli todella aggressiivinen, Klein puolustautui.

Lue myös:

    Uusimmat