Nainen selvitti saamansa joululahjan hinnan – alkoi vaatia antajalta selvästi kalliimpaa: "Tienaat aika paljon enemmän kuin minä"

Lahjoitukset tuovat joulumielen vähävaraisille perheille 2:05
Joulun alla monet suomalaiset lahjoittavat vähävaraisille perheille, ja myös apua tarvitsevien määrä on kasvanut. Katso aiheesta video!

Sosiaalisessa mediassa järkytyttiin äidin lähettämistä viesteistä, joissa hän vaati työkaveriaan ostamaan lapsilleen kalliin joululahjan, koska tämä tienaa enemmän, kertoo brittilehti The Sun.

Vaikka lahja ei olisikaan täysin mieluinen, ajatus on tärkein, eikö totta? Sosiaalisessa mediassa levinneen keskustelulangan mukaan ei ainakaan kaikille – joillekin myös hinnalla on ilmeisesti väliä.

Eräs äiti sai nimittäin joululahjan työkaveriltaan, mutta alkoi valittaa sen hinnasta. Lopulta keskustelu alkoi saada varsin kiusallisia käänteitä.

Äiti ja tämän työkaveri olivat osallistuneet niin kutsuttuun Secret Santa -lahjavaihtoon. Lahjavaihdon ideana on, että jokainen ostaa porukassa yhdelle ihmiselle lahjan ja saa vastalahjaksi yhden. Se, kuka lahjan antaa ja saa, yleensä arvotaan. Monesti lahjoille saatetaan asettaa jokin budjetti.

Imguriin jaetusta keskustelusta käy ilmi, että nainen oli saanut lahjavaihdossa paketin, jonka sisältä paljastui viltti ja suklaata. Hän oli kuitenkin mennyt selvittämään netistä, mikä lahjan todellinen hinta oli.

Kun kävi ilmi, että se oli Secret Santa -lahjavaihdoin hintakattoa edullisempi, nainen alkoi vaatia omiaan takaisin – ja hiukan enemmän.

"Tämä on aika kiusallista..."

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä. Koko keskustelun voit lukea selaamalla kuvan keskivaiheilla näkyvästä nuolesta.

Ensin nainen kiitti työkaveriaan lahjasta, mutta sitten alkoivat vaatimukset.

– Tiedän, että tämä on aika kiusallista… Mutta rahankäyttöraja oli 50 dollaria [44 euroa] , ja katsoin netistä, että vaikuttaa siltä, että viltti ja suklaat olivat yhteensä vain noin 30 dollaria [26 euroa], nainen kirjoittaa viesteissä.

– Luuletko, että olisi mahdollista, että hankit minulle jotakin muuta? Lapseni ovat saaneet minut tuhlaamaan valtavasti.

Työkaveri tarjoutuu viesteissä antamaan äidille puuttuvan 20 dollaria, noin 18 euroa, jotta tämä voisi ostaa itselleen ja lapsilleen mieluisen lahjan.

Äidillä on kuitenkin oma ehdotus: hän pyytää työkaveriaan hankkimaan hänelle Samsungin tabletin, jolla on hintaa noin 120 dollaria, 105 euroa.

– Lapseni rakastaisivat tätä, kiitos, äiti kirjoittaa.

Keskustelu eskaloituu...

Kun työkaveri ihmettelee äidin selkeästi lahjabudjetin ylittävää vaatimusta, äiti yrittää perustella asiaa sillä, että hän haluaisi ilahduttaa lapsensa ihanalla lahjalla, ja että työkaveri tienasi paljon häntä enemmän.

– En halua olla karkea tai mitään, mutta olet insinööri, joten tienaat aika paljon enemmän kuin minä, äiti kirjoittaa.

– Voin ottaa myös 120 dollaria käteisenä, jos se tekee tästä helpompaa sinulle.

Työkaveri yrittää selittää, että hän ymmärtää äidin tilanteen, mutta yli sata euroa on yli hänen budjettinsa työkaverin lahjasta.

– Sinähän vitsailet, eikö? Sinulla ei edes ole lapsia… Mihin muuhun käyttäisit rahasi, äiti ihmettelee.

– Oikeasti, en ymmärrä, miten pystyt elämään itsesi kanssa, ällöttävää!

Yllättäen työkaveri ei enää suostukaan antamaan äidille edes 20 dollaria, vaikka tämä lopulta olisi valmis tyytymään siihen.

Somessa järkytyttiin

Redditiin jaettu Imgur-julkaisu on kerännyt jo tuhansia kommentteja, joissa ihmiset ovat olleet kauhistuneita äidin käytöksestä.

– Hän jo ylitti rajan, kun selvitti, paljonko lahja maksoi. Se olisi ollut minulle keskustelun loppu, eräs kommentoi.

Moni on myös ihmetellyt, että eihän 50 dollarin raja tarkoita sitä, että lahjan on pakko olla vähintään sen hintainen.

Lähteet: The SunReddit, Imgur

Lue myös:

    Uusimmat