Nainen sanoi, että keisarileikkauksella synnyttäneet rakastavat lapsiaan vähemmän – reaktion voinet arvata: "Tavallisesti yritän olla kohtelias..."

Keisarileikkauksella synnyttänyt äiti kertoi Redditissä kuntosalilla kuulemastaan tökeröstä kommentista. Hänen korviinsa oli kantautunut, miten tuntematon nainen sanoi, että keisarileikkauksella synnyttäneet äidit rakastavat lapsiaan vähemmän.

Keisarileikkaukset yleistyvät vauhdilla. Taustalla saattavat olla synnytyspelot. Keisarileikkauksen riskeistä ei välttämättä olla tietoisia. Riskeihin ei kuitenkaan liity se, että lastaan rakastaisi vähemmän.

Nimettömäksi jäävän Reddit-käyttäjät korviin oli kuitenkin kuntosalilla kantautunut tuntemattoman naisen kommentti. Väitteestä lähteneen keskustelun nostaa esille Practical Parenting -sivusto.

Kommentti sai äidin itkemään

Äiti, jonka korviin kommentti oli kantautunut, kertoo keskustelun avauksessa kärsivänsä synnytyksen jälkeisestä traumasta ja syyllisyydestä. Nainen sanoo saaneensa pahan reaktion selkään pistetystä puudutuspiikistä, minkä vuoksi hän ei muista pidelleensä lastaan sylissään ensimmäistä kertaa.

– Olen jo valmiiksi vainoharhainen siitä, että suhteemme jää kitukasvuiseksi, sillä menetimme ihokosketuksen vastasyntyneen ensimmäisen elintunnin aikana, nainen kirjoittaa.

Synnytyksen jälkeen tuoreella äidillä on ollut myös imetysongelmia. Ongelmat ovat aiheuttaneet naiselle suurta syyllisyyden tunnetta.

– Itken kuntosalin pysäköintialueella. Mikä mahtava tapa aloittaa päivä.

Nettikansalta ei kommentille ymmärrystä herunut 

Syvästi loukkaantunut äiti lähetti tuntemattomalle kuntosalimöläyttelijälle kitkerät terveiset ja pyysi tätä pitämään mielipiteensä ominaan.

Samoilla linjoilla olivat muut keskusteluun osallistuneet.

– Hän voi painua sinne, minne aurinko ei paista, toivotti yksi keskusteluun osallistuneista.

– Ja kun hän on painunut sinne, hän voi painua vielä vähän syvemmälle, kehotti toinen.

– Tavallisesti yritän olla kohtelias aina kun mahdollista, mutta tässä tilanteessa tämä on hyväksyttävä vastaus, kolmas komppasi.

Kannattaako synnytys kotona? Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Synnytys laitoksella vai kotona? 7:43

Keisarileikkaus ei ole aina oma valinta

Osa vastaajista muistutti, ettei äiti voi välttämättä itse vaikuttaa keisarileikkaukseen. Esimerkiksi vauvan suuri pää ja naisen pieni koko voivat tehdä alateitse tapahtuvasta synnytyksestä hengenvaarallisen.

Myös jo käynnistynyt synnytys voi päätyä keisarileikkaukseen erimerkiksi supistusheikkouden, sikiön asentovirheen tai hapenpuutteen vuoksi.

– Älä kuuntele idiootteja. Todella monet vauvat syntyvät keisarileikkauksella. Monet vauvat kasvavat sijaissynnyttäjän kohdussa. Monet vauvat adoptoidaan. Rakasta vauvaasi ja tee parhaasi, muistuttaa eräs keskusteluun osallistunut.

Lue myös:

    Uusimmat