Nainen meni sairaalaan vatsakipujen vuoksi – kuvista paljastui käsittämätön asia 10 vuoden takaa: "Mahdollisuus hyvin pieni"

Vatsakipujen vuoksi sairaalaan mennyt australialaisnainen kuuli lääkäreiltä käsittämättömiä uutisia.

Kovien vatsakipujen vuoksi sairaalaan mennyt australialaisnainen sai hämmentyä toden teolla kuullessaan lääkäreiltä, mitä kipujen taustalla oli. Kävi nimittäin ilmi, että naisen ohutsuolen oli lävistänyt seitsemän senttimetrin pala rautalankaa, joka oli irronnut naisen hammasraudoista kymmentä vuotta aiemmin.

Tapaus käy ilmi maanantaina julkaistusta tutkimuksesta, joka esiteltiin BMJ Case Reports -julkaisussa.

"Luulimme ensin, että se oli kalanruoto"

Alunperin lääkärit luulivat kivun olevan yhteydessä sappirakkoon, ja hänet päästettiin kotiin, kun kipu saatiin kuriin. Nainen kuitenkin palasi kaksi päivää myöhemmin valittaen edelleen äärimmäistä kipua.

Tällä kertaa lääkärit huomasivat CT-kuvista, että jokin oli lävistänyt naisen ohutsuolen. 

– CT-kuvia katsottuamme luulimme ensin, että se oli kalanruoto, koska se on aika yleinen vatsoista löydettävä asia. Mutta kun kysyimme potilaalta, muistiko hän nielleensä mitään, hänellä ei ollut mitään muistikuvaa, lääkäri Talia Shepherd kertoi CNN:lle.

Muistikuvien puuttuminen ei liene ihme, sillä kyseessä olikin pala hammasrautoja, jotka naisella oli ollut viimeksi vuosikymmen aiemmin. Raudoista irronnut rautalanka oli lävistänyt ohutsuolen useita kertoja johtaen suolenkiertymään. Lääkärit suorittivat naiselle välittömästi leikkauksen.

Shepherdin mukaan kyseessä oli todella harvinainen tapaus.

– Mahdollisuus nielaista rautalankaa hammasraudoista on hyvin pieni.  

Mahdollisuus on Shepherdin mukaan hieman suurempi nukutettuna hampaille tehtävän toimenpiteen aikana.

Lähteet: CNN, Someecards

***

Lue myös:

    Uusimmat