Nainen livahti luvatta suljettuun Yellowstonen kansallispuistoon – harha-askel oli koitua kohtaloksi

"Valelomat"ovat nyt in! Fake A Vacation muokkaa sinut mukaan lomakuviin somea varten 0:48
Videolla kerrotaan yrityksestä, joka muokkaa sinut mukaan lomakuviin somea varten.

Koronapandemian vuoksi suljettuun Yellowstonen kansallispuistoon luvatta livahtanut nainen onnistui palovammoistaan huolimatta ajamaan itse pois alueelta, kertoo muiden muassa Fox News.

Kuten miltei koko maailma, myös Yhdysvalloissa sijaitseva Yellowstonen kansallispuisto on pysynyt suljettuna maaliskuusta alkaen koronapandemian vuoksi. Luonnonystävät pääsevät jälleen vierailemaan puistossa 18. toukokuuta alkaen.

Pian koittavasta avautumisesta huolimatta eräs nainen livahti Yellowstoneen laittomasti jo viime torstaina, 14. toukokuuta. Ilmeisesti nainen ei häpeillyt esitellä tekoaan tai sitten hän toivoi ikuistavansa turistien suosimat nähtävyydet ilman muita ihmisiä, sillä hän päätti valokuvata puistoa. Nainen oli ottamassa askeleita taaksepäin saadakseen kuvaan kuuluisan Old Faithful -nimisen geysirin, kun hän putosi kuumaan lähteeseen.

Kiehuva vesi aiheutti naiselle palovammoja, mutta hän onnistui niistä huolimatta pääsemään takaisin autolleen. Noin 80 kilometrin ajon jälkeen puistonvartijat pysäyttivät hänen. Nainen lennätettiin helikopterilla sairaalaan.

Kuumat lähteet ovat tappaneet ihmisiä

Yellowstone sijaitsee geologisesti aktiivisella alueella. Suosittu kansallispuisto on kuuluisa supertulivuorestaan, geysireistään, fumaroleistaan, kuplivista muta-altaistaan ja kuumista lähteistään. Vierailijoita suositellaan pysymään lähellä alueella kulkevia polkuja oman turvallisuutensa vuoksi.

Toisinaan turistit kuitenkin lähtevät harhailemaan omille teilleen, millä on ollut jopa kohtalokkaita seurauksia. 

Viime syksynä eräs mies sai vakavia palovammoja käveltyään omia reittejään lähellä Old Faithfulia keskellä yötä ja pudottuaan kuumaan lähteeseen. Vuosi sitten kesällä 23-vuotias yhdysvaltalaismies putosi kuplivaan muta-altaaseen ja kuoli saamiinsa vammoihin. Hän ei ole ainut. Yli 20 ihmistä on kuollut mentyään tahallisesti tai pudottuaan Yellowstonen kuumiin lähteisiin, National Park Service kertoo verkkosivuillaan. Lisäksi yli 100 ihmistä on kuollut alueen kylmiin järviin ja jokiin.

Vulkaanisen maaperän lisäksi Yellowstonen kansallispuistossa vierailijoiden tulee ottaa huomioon alueella asuvat villieläimet, kuten mustakarhut, sudet ja biisonit. Vuonna 2015 nelikymppinen nainen tuli biisonin sarvien lävistämäksi, kun hän yritti ottaa kuvaa eläimen kanssa. Onnekseen nainen selvisi lievin vammoin.

Turistit kännykkäkameroineen ovat aiheuttaneet huolta muuallakin kuin Yellowstonessa. Tutkijat ovat suositelleet turistikohteisiin selfie-kieltoa turvallisuussyistä, sillä omakuvan nappaamisesta johtuvat kuolemantapaukset ovat kasvaneet viime vuosina merkittävästi.

Lue myös:

    Uusimmat