Näin vältät lentokoneen surkeimmat paikat

Matkaa on mukava taittaa oman matkakumppanin tai rakkaansa kanssa suosikkipaikalla. Skyscanner-sivuston mukaan lentokoneessa on kuin onkin muita parempi, täydellinen istumapaikka. Saatko sinä napattua paikan seuraavalle lomallesi?

Lentohintoja vertailevan Skyscanner -sivuston mukaan suosituin ja halutuin lentokoneen istumapaikka on 6A. 6-rivi on jo aiemmissa selvityksissä todettu suosituimmaksi, sillä se on vastaajien mukaan muita rauhallisempi paikka juuri ensimmäisen luokan takana. Epämieluisin istumapaikka taas on 31E, keskipaikka lentokoneen takaosassa. Toisaalta takaosan WC:n viereiset paikat voivat olla jopa toivottuja. Kaikki halukkaat eivät kuitenkaan voi istua haluamallaan paikalla, mutta omaan istumapaikkaansa voi yrittää vaikuttaa. Huomioi seuraavat ohjeet lentoa varatessa.

1. Tarkista lentokoneen istumapaikkajärjestys

TripAdvisorin Seat Guru -palveluun on koottu yhteen tiedot eri lentoyhtiöiden lentokoneiden istumapaikkajärjestyksistä. Yhtiön nimen ja lentonumeron kertomalla voi katsoa, millainen koneen istumapaikkajärjestys on, ja selvittää, mikä koneen paikoista olisi itsellesi mieluisin. Palvelu jopa kertoo, missä paikoilla on vähiten jalkatilaa.

2. Osta lippu ajoissa ja varaa paikka

Tarjolla olevat paikat vähenevät, mitä lähemmäksi matkustusajankohta tulee. Varaa lippusi ajoissa ja jos mahdollista, varaa paikkasikin jo varaustilanteessa.

3. Lähtöselvitys

Lähtöselvityksen tekeminen ajoissa edesauttaa hyvän paikan saamista. Lähtöselvitysajat vaihtelevat lentoyhtiöittäin.

Jos et voi tehdä lähtöselvitystä internetissä, tee se viimeistään lentokentän automaatilla. Näin vältyt siltä, että joudut ottamaan viimeisen vapaana olevan paikan.

Lue myös:

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja