Näin valmistat kukkakaalin uudella tavalla – kokeile herkullista satay-kastiketta
Pähkinäinen satay-kastike valmistuu nopeasti tehosekoittimessa.
Julkaistu 25.02.2019 15:02
MTV VIIHDE
Kaappaus keittiössä -ohjelmassa paistetaan maksapihvejä ja rapeaa kukkakaalia.
Kaappaus keittiössä -ohjelmassa turkulaiset Jenni ja Jussi kokkaavat huippukokki Kari Aihisen opastuksella kasviksia monella tavalla. Pannulla paistuvat myös maksapihvit ja ahvenfileet.
Keitä vesi kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet ja sekäsuola. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää vielä desi maitoa ja hauduta kunnes puuro onkypsää ja täyteläistä.
Keitä pastaa n. 75-100 g/henkilö reilusti suolatussa vedessä. Valuta ja sekoita pastaan oliiviöljyä, jotta ne pysyvät irtonaisina.
Viipaloi kesäkurpitsat ja pilko valkosipulinkynsi, halkaise kirsikkatomaatit. Lämmitä pannulla 2 rkl rypsiöljyä. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kun ne ovat ruskistuneet hieman lisää valkosipulit sekä kirsikkatomaatit. Paista muutama minuutti ja lisää keitetty pasta. Silppua päälle basilikanlehtiä ja persiljaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paistetut ahvenfileet
500 g ahvenfileitä Voita Tuoretta salviaa Suolaa 1 hummerin lihat
Kuumenna pannulla reilu nokare voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, lisää ahvenfileet sekä salvianlehtiä. Mausta suolalla. Kun ahvenfileet ovat kypsiä, lisää pannulle keitetystä hummerista irroitettu liha. Älä paista hummeria, anna sen vain lämmetä.
Vinkki! Voit laittaa kuoritut ja pilkotut banaanit pakastimeen, jolloin saat smoothiesta kylmempää.
Maksaleikkeet
150 g pekonia 500 g maksaleikkeitä 25 g voita Meiramia Oreganoa
Asettele pekonit kylmälle pannulle. Laita hella lämpenemään ja paista rapeaksi.
Sulata toisella pannulla voita. Kun voi lakkaa vaahtoamasta, nosta pannulle maksaleikkeet sekä yrtit. Paista maksaleikkeet todella nopeasti molemmin puolin. Varo paistamasta liikaa, ettei maksaleikkeistä tule sitkeitä.
Tarjoa maksaleikkeet rapeaksi paistetun pekonin sekä bataattipyreen kera.
Rapeaa kukkakaalia ja satay-kastiketta
2 pientä kukkakaalia halkaistuna 25 g voita ½ valkosipulinkynsi 2-3 dl kookoskermaa 225 g kuorittuja maapähkinöitä 3 rkl ruokosokeria Soijaa 1 rkl ketjap manis -soijakastiketta 1 limen mehut Korianteria
Ruskista pannulla voi. Nosta pannulle halkaistut kukkakaalit ja paista niitä kunnes ne ovat vähän pehmenneet ja saaneet kauniin kullanruskean pinnan. Mikäli sinulla on isompi kukkakaali, paista ensin pannulla, jonka jälkeen siirrä uuniin 160 asteeseen 10-15 minuutiksi.
Valmista kastike. Paahda maapähkinöitä uunissa 160 asteessa kunnes niistä nousee paahtunut tuoksu. Kaada blenderiin kookoskerma, paahdetut maapähkinät, puolikas valkosipulinkynsi, ketjap manis, loraus soijakastiketta, limemehut sekä suolaa makusi mukaan. Aja blenderillä tasaiseksi. Tarjoile paistetun kukkakaalin kanssa ja ripottele päälle korianteria.
Bataattipyree
2 pientä bataattia 3 rkl ranskankermaa 2 rkl voita suolaa
Kuori ja kuutioi bataatit, laita kattilaan ja lisää sen verran vettä että bataatit juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsäksi. Jätä keitinvettä kattilaan ja murskaa kypsät bataatit lastalla. Laita blenderiin ranskankerma, voi, bataattisose sekä suolaa maun mukaan. Sekoita blenderillä tasaiseksi.
Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla ja mtv.fissä maanantaisin klo 20.