Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokaa ilman uunia! Kari Aihisen superhelppo keitto valmistuu blenderissä: "Onko hyvää? Täydellistä!"

Shutterstock
Julkaistu 28.06.2022 14:39

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Uunin tai hellan lämmittäminen ei helteillä houkuttele. Tämä Kari Aihisen helppo keitto valmistuukin näppärästi blenderin avulla kesäpäivän virkistäväksi ruoaksi.

Mitä ruokaa voisi hellepäivänä kokata, kun valmiiksi kuumaa asuntoa ei haluaisi lämmittää yhtään enempää keittiön kodinkoneilla? Yksi vaihtoehto on tietysty pyöräyttää raikas ja ravitseva salaatti. Kokeile esimerkiksi tätä vesimeloni-fetasalaattia tai kesäistä mansikka-halloumisalaattia, joka aateloidaan Hans Välimäen koukuttavalla kastikkeella.

Testaa virkistävä gazpacho

Myös viilentäviä keittoja voi valmistaa ilman uunia. Yksi klassisista, kylminä tarjoiltavista keitoista on espanjalainen gazpacho. Moni tuntee keiton tomaattipohjaisen version, mutta ruokalajin voi valmistaa myös raaka-aineita varioiden.

Kokki Kari Aihinen valmisti viime vuonna Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vihreää gazpachoa.

– Tehdään minun ikiklasikkoni, lehtisalaattigazpacho. Kaikki on vihreää ja kaikki tehdään blenderissä, Kape kertoi ohjelmassa.

Ruokalajin ideana on se, että ravitsevan aterian voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja napata sieltä vaikka lounaaksi arjen pyörityksen keskellä. Mitään muuta ei tarvitse tehdä kuin kasata ainekset blenderiin. Joitakin aineksia voi hieman pilkkoa pienemmiksi ennen blenderissä surauttamista.

– Pistetään pönttö pörisemään! Kape totesi viitaten blenderiin.

Lopputulos oli tietysti Kapen taattuun tyyliin maistuva.

– Onko hyvää? Täydellistä!

Katso videolta artikkelin yltä, miten gazpacho tehdään, ja nappaa helppo ohje: Kari Aihisen vihreä gazpacho eli vihanneskeitto

Lue myös: Kari Aihisen supersuosittu ohje: Edullinen ja helppo grilliruokien lisuke – ei kannata ostaa valmiina kaupasta

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän keitto on "yksi arjen parhaista pelastajista" – kolme ravitsevaa soppaa talveen Paras tapa valmistaa nuudelit – helpot hittiohjeet testiin: "Hullun hyvää""Pistetään pönttö pörisemään!" – Kape Aihinen vinkkaa superhelpon arkiruoan, joka valmistuu blenderissäArkiruokahitti! Tässä on Kari Aihisen takuuvarma jauhelihakastike: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Arkiruokahitti! Kari Aihisen fetasalaatti saa huokailemaan onnesta: "Ihan sairaan hyvää"Kari Aihisen huippusuosittu resepti: Halpaa, hyvää ja monikäyttöistä – tätä kesäherkkua ei kannata ostaa valmiina kaupasta
RuokaKesäRuoanlaittoKari AihinenKaappaus keittiössäMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • 12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu