Todella helppo tapa tehdä keitetyistä perunoista parempia – tarvitset vain haarukan ja mausteita

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS10_Tampere_Rosmariinimuusi
Murskattuja perunoita on helppo valmistaa! MTV Oy / Ida Kentala

Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen kaappasi tällä kertaa tamperelaisen Minervan ja Juhon keittiön, jossa opeteltiin kokkaamaan maistuvaa kasvisruokaa.

Kaappaus keittiössä -kauden viimeisessä jaksossa vierailtiin tamperelaisen pariskunnan Minervan ja Juhon luona. Lähtökohdat erityisesti Minervan kohdalla olivat melko ankeat: Minerva vihasi ruoanlaittoa ja hänen ruokavalionsa oli yksipuolinen. 

– Minerva ei aina hirveästi syö. Minä olen se, joka tekee ruoat ja Minerva syö haarukallisen, Juho kertoi jaksossa.

– Koen että elän aika pitkälti leivällä. Ja sittein vain erilaisilla leivän täytteillä, Minerva tunnusti.

Leivän lisäksi vegaanista ruokavaliota noudattava Minerva söi lähinnä vauvanruokasmoothieita. Aiemmin hän oli syönyt aamupalaksi vain mehujäätä. Paikalle tarvittiin siis jälleen kerran kipeästi keittiömestari Kari Aihista, joka opasti pariskuntaa kokkaamaan maistuvaa kasvisruokaa yksinkertaisista aineksista.

Tosi helpot murskatut perunat 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu keittiömestari Hans Välimäen ohje murskattuihin perunoihin. Nyt Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vinkattiin Kapen versio helppoon perunalisukkeeseen. 

Murskatut perunat ovat parhaimmillaan, kun ne valmistaa kesällä uuden sadon potuista, mutta voi lisuketta tehdä perunoista talvellakin. 

Krossatut tai murskatut perunat ovat vaihtoehto iänikuisille keitetyille potuille. Perunaohjeen idea on yksinkertainen. Potut laitetaan kiehumaan tavalliseen tapaan suolattuun veteen. Kun ne ovat kypsiä, vesi kaadetaan pois ja perunat maustetaan sekä murskataan esimerkiksi haarukalla.

Kaappaus keittiössä ohjelman jaksot löydät mtv-palvelusta.

Videolla: Testaa myös Kapen lohi-perunalaatikko

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja