Näin ulkomaalaiset vieraat aiheuttavat hämminkiä suomalaishotelleissa

Viranomaiskäytäntöjä, vihreitä arvoja ja vääränlaista lunta – näitä asioita ulkomaalaiset hotellivieraat hämmästelevät Helsingissä. Kummastus on kuitenkin usein molemminpuolista.

Laki vaatii hotelliasiakasta täyttämään matkustajailmoituksen, joka menee tiedoksi viranomaisille. Lähinnä ilmoitukseen täytetään perushenkilötiedot, mutta monesta nimensä kertominen on jotenkin epäilyttävää.

– Etenkin jenkeistä henkilötietojen täyttäminen on kamalaa. He toteavat olevansa amerikkalaisia, ja heistä on loukkaavaa, että heidän henkilötietonsa saatettaisiin jollekin Suomen poliisille tietoon, muuan hotellityöntekijä kertoo.

Amerikkalaisturistit eivät myöskään ole varmoja, ovatko eurot käypää valuuttaa tai kuuluuko Suomi Venäjään.

Ympäristöystävällisyys ei kerää amerikkalaisilta kiitosta, vaan he kaipaavat mieluummin esimerkiksi yksittäispakattuja saippuapulloja. Muutenkin skandinaavinen minimalismi ei aina vetoa kokolattiamattoihin ja ylitsepursuavaan tyyliin tottuneisiin amerikkalaismatkalaisiin.

Italialaisten kuittishow

Eräs hotellityöntekijä paljastaa, että omanarvontuntoiset amerikkalaiset ja britit ovat saattaneet vaatia hotellilta korvauksia aiheettomista palohälytyksistä.

Italialaiset liikematkalaiset taas kunnostautuvat kuittien korjailussa. Vastaanottovirkailija kertoo, että italialaiset mielellään kaunistelisivat kuittejaan, pyytävät erottelemaan kuluja ja vaativat esimerkiksi nimensä piilottamista.

Toisinaan ulkomaalaisten hotellivieraiden valittamille asioille ei voi paraskaan hotelli tehdä mitään. Esimerkiksi lumitilanteeseen tai suomalaisten taksimatkojen kalleuteen ei hienoinkaan hotelli voi puuttua mitenkään.

Kiinalaisten kiusallinen tapa

Kiinalaisten matkalaisten kohdalla on useammassakin hotellissa törmätty kulttuurieroihin.

– Hotellihuoneen vedenkeittimessä oli keitetty riisiä. Koko keitin oli täynnä riisiä heidän lähdettyään.

Toinen työntekijä paljastaa lattialle jätetyn riisinkeittimen laukaisseen palohälytyksen, jonka seurauksena lattia piti uusia. Perinteisempi syy palohälytykselle ja sprinklereistä seuraaville vesivahingoille on kuitenkin sisällä tupakointi.

Aina aasialaiset vieraat eivät tunnu olevan edes tietoisia siitä, missä maassa vierailevat.

– He toivottavat lähtiessä spasiba, spasiba. Ehkä he eivät aina ihan tiedä, missä valtiossa ovat.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja