Näin transvestisuus vaikuttaa parisuhteeseen – "Kun tapasin vaimoni ensi kerran, minulla oli hame päällä"

Naisten vaatteissa viihtyvä mies Niina* elää onnellisesti aviossa naisen kanssa. Miten transvestismi vaikuttaa parisuhteeseen - vai vaikuttaako?

Niina kumoaa yleisen luulon, jonka mukaan transvestiitit olisivat pelkästään homoseksuaaleja.

– Siihen, ovatko transvestiitit hetero- vai homoseksuaaleja, pätee sama jako kuin muuhunkin väestöön. Enemmistö on heteroita ja vähemmistössä homo- ja biseksuaalit, Niina toteaa.

Hän on itse onnellisesti naimisissa.

– Kun tapasimme vaimoni kanssa ensimmäistä kertaa, minulla oli hame päällä. Vaimolle ei ole pukeutumiseni tullut yllätyksenä. Hänelle asialla ei ole merkitystä, se on ihan ok.

Niina sanoo kyllä kuulleensa pareista, joille transvestisuus on aiheuttanut ongelmia. Mutta ongelmat ovat enemmänkin johtuneet siitä, että asiasta on valehdeltu - tai jätetty kertomatta.

– Tämä on selkeästi aiheuttanut isompaa mielipahaa ja on ollut monelle vaimolle isompi asia, kuin itse naiseksi pukeutuminen, Niina kertoo.

Aika monet kumppanit hyväksyvät asian, tosin Niinan mukaan monella asia riippuu paljon asuinpaikasta ja sosiaalisista piireistä.

– Monella on pelko, että mitä jos naapuri tai sukulainen saa tietää. Myös uskonto vaikuttaa joillakin, kaikki piirit eivät asiaa hyväksy, Niina tietää.

Nuoremmat sukupolvet taas suhtautuvat asiaan paremmin.

Niinalla ei ole vielä lapsia, mutta mikäli joskus on, hän ei aio salailla pukeutumistaan.

– Tottakai kertoisin asiasta ja näyttäisin piirteeni lapsilleni, koska se on normaali osa elämääni.

*) haastateltavan nimi muutettu

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Kuvat:Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat