Sukupuoltaan korjanneen Leenan järkyttävä tarina: Elän häkkilinnun elämää narsistin uhrina

Narsistinen mies vahtii Leenan* jokaista liikettä.

Jo pienenä tyttönä Leena halusi olla poika. Hän tahtoi pukeutua pojaksi ja leikkiä poikien leikkejä. Vanhemmat eivät lapsen ajatuksia hyväksyneet, vaan alistivat hänet tytön rooliin.

Koulussa Leena oli ahkera ja urheilullinen oppilas, mutta jotain hänen elämästään puuttui. Leena ei tuntenut itseään rakastetuksi tai hyväksytyksi. Hän tiesi olevansa poika, vaikka ulkokuori olikin tytön.

Yläkoulussa muutamaa vuotta vanhempi poika ihastui Leenaan. Hän päätti saada tämän vaimokseen. Leenasta pojan palvonta tuntui hyvältä. Pariskunta alkoi seurustella ja meni lopulta naimisiin.

Mies paljastui narsistiksi

Avioliitossa miehestä alkoi paljastua uusia piirteitä. Hän alkoi kontrolloida Leenaa yhä pahemmin. Pariskunta sai kolme lasta, ja Leena tunsi yhä pahemmin olevansa loukussa. Harrastusten varjolla hän pystyi poistumaan kodin ahdistavasta ilmapiiristä.

Lapset kasvoivat, ja mies sai heidätkin käännytettyä Leenaa vastaan. Leenalla ei ollut perheessä muuta arvoa kuin rahan tuominen kotiin. Mies käytti rahoja miten tahtoi.

Kun lapset aikuistuivat ja lähtivät maailmalle, Leena päätti ehdottaa avioeroa. Mies suuttui ja heittäytyi väkivaltaiseksi. Leena joutui sairaalaan paikattavaksi.

– Tilanne oli kestämätön. Se, että mieheni heittäytyi väkivaltaiseksi, helpotti lähtemispäätöstäni, Leena sanoo.

Leena oli nyt yksin, henkisesti runnottuna. Hän kaipasi oikeita ystäviä ja rakkautta.

Uusi avioliitto

Muutama vuosi eron jälkeen elämä tuntui kirkastuvan. Leenaan rakastui mies, jolla elämä oli kaikin puolin kunnossa.

Kun pariskunta meni naimisiin, palasi ex-mies Leenan elämään. Hän alkoi häiriköidä ja uhkailla Leenaa haulikolla. Aviomies sai lopulta tarpeekseen, ja Leenan liitto päättyi eroon.

Yksin jäätyään Leena alkoi haaveilla sukupuolenkorjausleikkauksesta. Aika tuntui kypsältä prosessille, josta Leena oli haaveillut koko elämänsä.

Vaikka Leenasta tuli nyt mies myös ulkokuoreltaan, ei ex-mies jättänyt häntä rauhaan. Mies jatkoi Leenan piinaamista levittämällä tästä valheita. Niiden seurauksena Leena kiristettiin eroamaan työpaikaltaan.

Paluu yhteen

Leena oli nyt työtön. Ex-mies päätti käyttää hänen haavoittuvaa tilaansa hyväkseen.

– Hän vakuutti minut siitä, että hän oli muuttunut mies.

Leena halusi uskoa miestä. Pari palasi yhteen.

Kului vain muutama kuukausi, kun miehestä alkoi tulla esiin yhä pahempia piirteitä. Leena ei saanut enää tavata entisiä ystäviään. Mies alkoi vahtia Leenan puheluita ja tekstiviestejä. Ulkoilemaan Leena pääsi vain miehensä kanssa.

Kun Leena viimein löysi työpaikan toiselta paikkakunnalta, hän ajatteli kaiken muuttuvan vielä hyväksi. Mies kuitenkin irtisanoutui omasta työstään ja seurasi Leenaa uudelle paikkakunnalle. Leenaa uhkaillen hän muutti väkisin tämän juuri hankkimaan asuntoon.

Koti kuin vankila

Leena on nyt mies, joka on pidetty työpaikallaan. Kotonaan hän on edelleen narsistin vanki.

– Elän häkkilinnun elämää.

Läheiset ovat yrittäneet auttaa Leenaa lähtemään suhteesta, mutta pelko estää häntä toimimasta. Narsistin ote ei hellitä.

*Nimi muutettu

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja