Näin saat vapaapäivistäsi kaiken irti – kokeile somelakkoa!

Pääsiäisen pyhäpäivät tarkoittavat monelle myös lyhyttä lomaa kevään aherruksen keskellä.

Muutama päivä huilahdusta tekee hyvää jokaiselle, mutta miten minilomasta saa kaiken irti?

Lomaan kuuluu odotus tulevista vapaapäivistä, lomasuunnitelmien teko ja haaveilu. Odotukset voivat kuitenkin johtaa myös pettymykseen, jos et ehdikään tehdä kaikkea suunniteltua.

Älä siis stressaa asioita, joita et ole ehtinyt lomallasi tehdä. Jos loma meneekin sohvan pohjalla pötköttäen – nauti joka hetkestä. Tärkeintä on, että saat tehdä itselle mieluisia asioita ja levätä riittävästi.

Aloita somelakko

Oletko ikinä laskenut, kuinka paljon aikaa päivästäsi vietät somessa? Vietämme aikaa kuin huomaamatta puhelintemme näyttöä tuijottaen, joten somelakko tulee tarpeeseen. Kirjaudu puhelimessasi ulos kaikista some-sovelluksista, joista saat ilmoituksia. Tee päätös, ettet avaa somea koko loman aikana.

Mene ulos

Ulkoilmassa reippailu virkistää mieltä ja rentouttaa. Jaksat paremmin koko päivän, etkä vietä lomaasi vain sohvan pohjalla pötköttäen. Nauti ulkoilmasta ja päivänvalosta, vaikka sää ei olisikaan ihanteellisin. 

Liikuntaharrastuksiakaan ei tarvitse unohtaa. Lisäenergian tuomalla virralla jaksat puuhastella mieliasioidesi kimpussa koko loman.

Muista lepo

Älä kuitenkaan unohda myös lepäillä ja rauhoittua. Huolehdi siitä, että saat lomallasi nukkua tarpeeksi paljon. Univelat kuittaantuvat yleensä parissa yössä.

Nollaa

Löydä omat keinosi nollata ajatukset tavallisesta arjesta ja työstä. Toiset nollaavat parhaiten rankan hikiliikunnan avulla, toiset lepäämällä. Jotkut nauttivat ajasta läheisten kanssa aikaa viettäen.

Älä suorita

Toisinaan työviikon päätteeksi on hankalaa vaihtaa lomafiilikseen. Älä anna sen stressata. Keskity nauttimaan aamupalasta ilman kiirettä. Unohda aikataulut: älä hukkaa aikaasi niihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja