Näin pudotat jopa 6 kiloa ennen tammikuun loppua – 9 vinkkiä kestävän painonpudotuksen aloittamiseen

3:36
Onko laihduttaminen puhdasta matematiikkaa? Katso videolta keskustelua aiheesta ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen kanssa.

Kahden lapsen äiti neuvoo, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta painonpudotuksessa voi onnistua jo tammikuun aikana. Aiheesta uutisoi Daily Mail.

Yksi yleisimpiä uudenvuodenlupauksia lienee ylimääräisten kilojen karistaminen. Painonpudottaminen voi joskus tuntua haastavalta, mutta muutaman yksinkertaisen asian muistamalla se voi onnistua jopa helposti.

The Healthy Mommy -laihdutusohjelman kehittänyt australialainen kahden lapsen äiti ja kirjailija Rhian Allen kertoo Daily Mailille yhdeksän vinkkiä, joita noudattamalla kuuden kilon pudottaminen ennen tammikuun loppua voisi olla mahdollista.

1. Karsi sokerit

Allenin mukaan yksi tehokkaimmista tavoista karsia rasvaa vatsalta on lisätyn sokerin välttäminen. Sokerin välttely voi lisäksi parantaa energiatasoa, ihoa ja pudottaa liikakiloja.

Iltapäivän keksit, kakut ja suklaapatukat onkin syytä vaihtaa terveellisempiin vaihtoehtoihin, kuten hedelmiin ja pähkinöihin. Sokerin kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana: sitä on lisätty todella moniin ruoka-aineisiin ja se koukuttaa.

2. Kasaa lautaselle proteiinia ja kuitua

Painonpudottajan olisi hyvä kasata paljon hiilihydraatteja sisältävien ruokien sijaan lautaselle proteiinia, mutta Allen muistuttaa myös kuitujen hyödyistä.

Proteiini saa aineenvaihdunnan toimimaan ja auttaa pitämään nälän poissa, kun olo tuntuu täydeltä. Kuitu taas helpottaa ruoansulatuksen toimintaa ja auttaa välttämään ylensyöntiä.

Lautaselle kannattaakin kasata esimerkiksi pähkinöitä, kananmunia, kanaa, hedelmiä, kasviksia ja tofua.

3. Vältä prosessoituja ruokia

Kiireessä moni saattaa sortua valitsemaan lautaselle prosessoituja ruokia. Se ei kuitenkaan kannata, sillä ne sekoittavat terveellisen ruokavalion ja saavat vyötärön leviämään.

Prosessoitujen ruokien, valkoisen leivän, pastan ja riisin sijaan Allen suosittelee syömään täysjyvävaihtoehtoja, joista löytyy kuituja ja vitamiineja.

4. Tarkkaile annoskokoja

Usein ongelma ei ole se, mitä syömme, vaan kuinka paljon syömme. Kasaa lautaselle mieluummin enemmän vihanneksia ja hedelmiä, karsi erityisesti epäterveellisiä vaihtoehtoja.

5. Suunnittele etukäteen

Moni painonpudottaja vannoo juuri suunnitelmallisuuden nimeen, sillä ruokasuunnitelma voi estää herkkuihin sortumista. Suunnittele ja valmistele kaikki – aamupala, lounas, päivällinen ja välipalat – mitä syöt päivän aikana. Suunnitelmassa ei kannata asettaa liian tiukkoja rajoitteita.

6. Hae tukea

Kun käy läpi vaikeaa aikaa elämässään, vertaistuki on tärkeää. Myöskään painonpudottamisen haasteita ei kannata käydä läpi yksin.

Allen suositteleekin keskustelemaan painonpudottamisesta ystävän tai jonkun painoa pudottaneen kanssa. Yksi hyvä tapa on etsiä vertaistukea sosiaalisesta mediasta.

7. Hikoile

Kilojen karistaminen onnistuu tehokkaasti hikoilemalla lenkkipolulla tai minkä tahansa mieleisen liikunnan parissa. Allen suosittelee aloittamaan kävelyllä ja kevyellä hölkkäyksellä.

8. Muista voimaharjoittelu

Allen muistuttaa, että hikoilun lisäksi on tärkeää lisätä treenirutiiniin voimaharjoittelua, jotta kehon muodossa voi huomata muutoksen. Näiden kahden treenin yhdistelmällä voi saavuttaa parhaimman lopputuloksen.

– Painojen kanssa treenaaminen auttaa muotoilemaan, kiinteyttämään ja luomaan hoikempaa kehoa, Allen sanoo.

9. Pysy keskittyneenä

Painonpudotuksessa on tärkeää pitää tavoite kirkkaana mielessä.

– Yksi päivä kerrallaan on kaikki, mitä voimme tehdä. Älä anna huonon päivän muuttua huonoksi viikoksi, Allen muistuttaa.

Jos lipsumisia sattuu, ei niiden pidä antaa lannistaa. Allenin mukaan kannattaa pikemminkin ajatella, että huomenna on uusi päivä, jolloin voi ottaa askeleita lähemmäs omaa tavoitettaan.

Lähteet: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja