Ninni vaihtoi herkut liikuntaan – muutokset näkyivät nopeasti: ”Ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni tykkään siitä, mitä peilistä näen”

Upea muodonmuutos: Ninni vaihtoi herkut liikuntaan 0:30

Hankala elämäntilanne ja uudet tavoitteet motivoivat muuttamaan elämäntyyliä terveellisemmäksi.

2017 oli hankala vuosi nyt 23-vuotiaalle Ninni Andrikopouloulle. Ninni oli aloittanut uuden työn, joka ei sopinut hänelle, parisuhteessa oli isoja ongelmia ja loppukesästä hän vielä loukkasi jalkansa niin, että seuraavat kolme kuukautta piti kulkea kepeillä.

– Ruoka, etenkin suklaa ja muut herkut, oli se, mistä sain lohtua ja hyvää mieltä. Sillä palkitsin itseni muun muassa työvuorosta selviytymisen jälkeen ja sillä keräsin ihan huomaamatta painoa, tunnesyöjäksi tunnustautuva Ninni kertoo MTV Uutisille.

Tammikuussa 2018 Ninnin parisuhde päättyi eroon ja hän huomasi, ettei ollut pitkään aikaan voinut hyvin niin fyysisesti kuin henkisestikään.

– Itsevarmuudestani ei ollut enää paljoa jäljellä: inhosin peilikuvaani ja tajusin, että jotain on tehtävä, Ninni sanoo.

Lohtua ja helpotusta herkkujen sijaan liikunnasta

Ninnin tukena elämäntapamuutoksessa oli alusta asti asiantuntevia ystäviä, joiden tuki ja neuvot olivat – ja ovat edelleen – korvaamattomia. Hän aloitti maltillisesti salitreenin, alkoi käydä uudelleen lentopallotreeneissä ja aloitti uutena harrastuksena itsepuolustuslaji Defendon.

Ninni ei ole ikinä pitänyt juoksemisesta, mutta kestävyyskuntoaan kohottaakseen hän päätti kokeilla ensimmäistä kertaa sitten peruskoulun hiihtoa ja innostui siitä yllättävän paljon.

– Löysin uudestaan sen rakkauden liikuntaan, mikä minulla aikaisemmin oli ollut. Sain herkkujen sijaan nyt lohtua ja helpotusta liikkumisesta, Ninni kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ruokavalio kuntoon ja personal trainer avuksi

Oikeanlaista ruokailua tukemaan Ninni kokeili erään FitFarmin ohjelman ilmaista versiota, testatakseen, riittääkö kuri ruokavaliota noudattamaan. Ilokseen hän huomasi ruokaohjelman noudattamisen olevan yllättävän helppoa ja sen avulla kolmessa viikossa putosi ensimmäiset viisi kiloa painosta.

Huhtikuussa Ninni aloitti treenaamisen personal trainerin kanssa ja kertoo sen antaneen lisäpotkua ja uskallusta treenaamiseen. Personal trainer laati Ninnille myös henkilökohtaisen ja treenaamista tukevan ruokavalion.

– Tiesin, että vihdoin treenaisin ja söisin varmasti oikein ja juuri omien tavoitteideni mukaisesti, Ninni sanoo.

Motivaatio vain kasvaa

– Olen vähän sellainen ”kaikki mulle heti” -tyyppi ja pelkäsin, ettei mielenkiintoni riitä pitkälle, Ninni kertoo.

Muutokset jaksamisessa ja kropassa alkoivat kuitenkin näkyä nopeasti – ainakin muiden mielestä. Tutut kertoivat Ninnille tämän näyttävän hoikemmalta, mikä lisäsi motivaatiota jatkaa treeniä.

Hankalaksi Ninni on kokenut ainoastaan treenien ja etenkin lepäämisen aikatauluttamisen. Epäsäännölliset työvuorot hankaloittavat välillä arkea, mutta sekä työ että treenaaminen tuntuvat mielekkäiltä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ninni jatkaa edelleen syömistä ja treenaamista personal trainerin ohjeiden mukaisesti, vaikkei päätavoitteena olekaan enää painonpudotus. Nykyisin hän sallii itselleen myös herkuttelun.

– Omat tavoitteeni ovat muuttuneet matkan aikana. Ensin halusin vain takaisin normaaliin kuntoon, mutta nyt haluan paljon enemmän, kun huomasin, ettei se ole mahdotonta, Ninni toteaa.

Henkisen hyvinvoinnin kohentuminen tärkeintä

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei ulkonäkö ole tärkeää. Nautin täysillä siitä, että ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni tykkään siitä, mitä peilistä näen, Ninni kertoo.

Aloittaessaan treenaamisen 180-senttinen Ninni painoi 86 kiloa ja tällä hetkellä paino on 71 kiloa. Treenaamisen myötä fyysinen kunto on parantunut huomattavasti, mutta tärkeimpänä Ninni kokee henkisen hyvinvoinnin kohentumisen.

– Minua ei ahdista enää, enkä ajattele niin negatiivisesti kuin ennen, Ninni kertoo.

Ainoa negatiivinen puoli on ollut se, että kaikki vanhat vaatteet ovat nyt liian isoja ja putoavat päältä.

Ninni elämäntapamuutos
Ninnin lempifarkut tammikuulta olivat syksyllä jo aivan liian isot. Kuva Ninni Andrikopouloun kotialbumista.

”Elämä on kivampaa, kun keskittyy niihin asioihin, mitkä tekevät onnelliseksi”

Ninni on raportoinut elämäntapamuutoksensa edistymistä muun muassa Instagram-tilillään. Hän on saanut viestejä niin naisilta kuin miehiltäkin, jotka ovat kyselleet vinkkejä ja kehuneet Ninnin treenin tuloksia.

– Kaikista hienointa on kuitenkin ne kommentit, joissa kerrotaan, että olen motivoinut heitä, sillä juuri sitä olen tarinastani kertomalla pyrkinyt tekemään, Ninni sanoo.

Ninni haluaa myös kumota yleisen harhaluulon laihduttamiseen liittyen: laihtuakseen ei tarvitse nähdä nälkää. Oikeanlainen ruokavalio ei tarkoita sitä, että ei saisi ruokaa syödäkseen.

– Minulle muutoksen mahdollistaminen vaati ennen kaikkea henkistä hyvinvointia ja haluankin muistuttaa, miten paljon kivempaa elämä on, kun keskittyy niihin asioihin, mitkä tekevät onnelliseksi, Ninni toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat