Painonpudotusta ei tarvitse aloittaa kuntosalilta: Tämän verran kävelyä riittää, jos haluaa karistaa kiloja

Kovan treenaamisen sijaan ylipainon karistamisen voi aloittaa vain kävelemällä. Popsugar-lehden haastatteleman personal trainerin mukaan lenkkipolulle ei tarvitse suunnata edes joka päivä. 

Jos kilot ovat päässeet kertymään eikä kunnon kuntoilu ole oikein maistunut, ei tarvitse aloittaa välttämättä heti kovaa ja korkealta. Rasvan polttaminen ja painon pudottaminen on mahdollista nimittäin pelkästään kävelemällä.

Mutta mikä on tarpeeksi? Body Love -sovelluksen luoja ja sertifioitu personal trainer Anna Victoria kertoo Popsugarille, että tuloksia voi nähdä, vaikka ei edes kävelisi joka päivä.

– Sanoisin, että noin 30 minuuttia kolme kertaa viikossa on hyvä määrä kävelyä, jotta voi nähdä kehitystä, Victoria sanoo.

Alla olevalla videolla keskustellaan onnistuneen ja pitkäaikaisen painonhallinnan keinoista. Miten aina normaalipainoisina pysyneet ovat onnistuneet pitämään ylimääräiset kilot kurissa? (Artikkeli jatkuu videon alla.)

Onnistuneen painonhallinan keinot 7:42

HIIT-treenin sijaan mieluummin LISS-treeni

Victorian mukaan niin kutsutun LISS-harjoittelun tiedetään olevan hyvä potku painonpudotuksen aloitukseen. LISS on tavallaan HIIT-harjoitusten vastakohta: siinä harrastetaan liikuntaa tasaisella sykkeellä, matalammalla tehokkuudella, mutta pidemmän aikaa.

Victoria kertoo, että LISS-harjoituksen tekee sopivalla voimakkuudella silloin, kun pystyy puhumaan samalla kun kävelee. Jos kävelee niin kovaa, ettei kykene keskustelemaan samalla, on kyseessä jo intensiivisempi harjoitus.

Kun kävelystä on saanut muodostettua rutiinin ja se tuntuu liian kevyeltä, Victoria suosittelee pidemmän kävelymatkan sijaan nostamaan tehoja eli tekemään intervalleja.

Kävele normaaliin tahtiin minuutti, hölkkää minuutti ja jatka samalla tavalla vaihdellen minuutin välein.

Victoria myös muistuttaa, että tuloksien saaminen kävelemällä voi käydä hankalaksi tai mahdottomaksi, jos ruokavalio ei ole kunnossa. Hän suosittelee välttämään prosessoituja ja todella sokerisia vaihtoehtoja, ja syömään sen sijaan vähärasvaista proteiinia, hyvä hiilihydraatteja ja terveellisiä rasvoja.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat