Näin pidennät kamerasi käyttöikää

Ammattilainen kertoo, miten kameran elinikä pidentyy.

Kun kameraa käyttää huolellisesti, se kestää pidempään. Puhtaanapito ja kolhujen välttäminen ovat itsestäänselvyyksiä, mutta kannattaa myös miettiä, missä kuvaa.

– Kaikki erikoiset tilanteet lyhentävät kameran käyttöikää. Laite ei välttämättä mene rikki saunassa tai vesisateessa, mutta uuden hankinta on silloin edessä tavallista nopeammin, kamerahuoltoon erikoistuneen JAS Tekniikan omistaja Juha Saviluoto kertoo.

– Pakkasella kuvaaminen kovettaa kaikki muoviosat, ja kamera joutuu suuremmalle rasitukselle. Akkujen kapasiteetti laskee kylmässä aivan älyttömästi, mikä pudottaa kuvausmääriä. Valmistajat ilmoittavat käyttölämpötilaksi yleensä 0–40 astetta, mutta käytännössä kamerat toimivat 20 asteen pakkasessa ihan hyvin.

Piraattiakut saattavat räjähtää

Kuvausolosuhteiden lisäksi tulisi kiinnittää huomiota kameran säilytykseen.

– Hyvä ja puhdas kameralaukku lisää laitteen ikää. Laukku kannattaa imuroida säännöllisesti. Ja kauhean isoa laukkua on turha ostaa, koska sellaista ei kukaan halua kantaa mukana.

Saviluoto huomauttaa myös, että on erittäin tärkeää käyttää alkuperäisakkuja.

– Liikkeellä on piraattiakkuja ja jopa huonosti tehtyjä akkuja. Ne saattavat räjähtää, aivan kuten kännyköiden akutkin. Jos akku on piraattivalmiste, korvaus hankaloituu.

– Ostohetken edullisuus kostautuu pitkällä tähtäimellä. Piraattiakun käyttöikä on puolesta vuodesta vuoteen, mutta alkuperäisakku voi hyvinkin kestää kolmesta neljään vuotta, Saviluoto sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuvat: Colourbox.com ja Juha Saviluoto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja