Entisajan mainonnalla ei ollut rajoja – Katso hassut mainoskuvat!

Monetkaan vanhat mainoskuvat eivät läpäisisi nykypäivän moraalisia ja eettisiä sääntöjä.

Mainokset tallentavat hyvin ajankuvaa. Jos nykypäivänä tupakan mainonta on kielletty, niin muutama vuosikymmen sitten sitä sai mainostaa varsin vapaasti. Eräässäkin tupakkamainoksessa ihmisiä kehotetaan sauhuttelemaan kesäajan kunniaksi ekstramäärin.

Se vanhoista mainoksista paljastuu, että naiset näyttävät olevan valmiita tekemään kauneutensa eteen mitä tahansa ajasta riippumatta. Eräs mainos esittelee platina- tai kultapäällysteisiä tekoripsiä. Jalometalliset räpsyttimet eivät taida olla aivan höyhenenkevyitä, kun edes kuvassa mallien silmät eivät tahdo pysyä auki.

Suorasukaisuutta ei entisajan mainonnasta puuttunut. Lysol-intiimialueen pesunesteen ostamista perustellaan avio-onnen säilyttämisen kannalta. Mainoksessa todetaan, että jos avioliitto alkaa kylmentyä, naisen on syytä tarkastella itseään – tai pikemmikin haistella.

"Yksi tehokkaimmista tavoista säilyttää aistikas feminiininen vetovoima on huolehtia täydellisestä intiimihygieniasta tieteellisesti todistetulla Lysol-valmisteella", erittäin yksityiskohtaisuuksiin menevässä mainostekstissä huomautetaan.

Lähde: www.weirdomatic.com

Lue myös:

    Uusimmat