Mainos

Näin ei kannatakaan siivota! Tässä siivousmyyttejä, joihin kaikki uskovat

Viinietikalla voi siivota kaiken, ja hiuslakkaa voi käyttää puhdistajana – vai? Nämä siivousmyytit eivät pidäkään paikkaansa.

Myytti: Ikkunat kannattaa aina kuivata sanomalehdellä

Sanomalehti repeytyy helposti, ja lehdestä riippuen muste voi tarttua ikkunaan ja karmeihin. Mikrokuituliinassa ei ole samaa ongelmaa.

Myytti: Viinietikalla voi puhdistaa kaiken

Viinietikka todella on kätevä apu siivouksessa, mutta esimerkiksi bakteereita se ei laimennettuna tapa. Usein viinietikkaa käytetään siivouksessa veteen sekoitettuna!

Myytti: Tahranpoistoaineet toimivat välittömästi

Usein myös tehokkaiksi mainostetut tahranpoistoaineet kaipaavat muutamien minuuttien vaikutusaikaa. Muista aina lukea käyttöohje: desinfiointiaineesta ei ole hyötyä, jos se pyyhitään pois, ennen kuin se on ehtinyt vaikuttaa.

Myytti: Astiat kannattaa aina pestä käsin

Pesutavasta riippuen energiatehokas pesukone voi jopa säästää vettä. Pesukone myös pesee astiat kuumemmalla vedellä kuin käsinpesijä. Astianpesukone säästää myös aikaa, jonka voi käyttää muihin asioihin. Toisaalta kaikkia astioita ei voi pestä pesukoneessa, ja kone kaipaa säännöllistä huoltoa.

Myytti: Kahvinporot raikastavat roskiksen hetkessä

Kahvinporot ovat karheita, ja niillä todella voi hangata ruokajäämiä roskakorista. Ruokasooda on kuitenkin parempi vaihtoehto, koska se on emäksistä. Kahvi ei raikasta yhtä hyvin.

Myytti: kuulakärkikynätahroja voi siivota hiuslakalla

Aiemmin hiuslakoissa oli enemmän alkoholia, ja tämä niksi saattoi toimia. Nykyisin lakat kuitenkin kovettavat ja tahmaavat siivoamisen sijaan.

 

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.