Naapurien mukaan Rautjärven kirkonpoltosta epäilty eleli tyytyväisenä yksikseen: "Hänellä oli erittäin hyvin hoidetut pihat"

Ennennäkemätöntä kuvaa Rautjärven palopaikoilta – tutkinnanjohtaja: Kuollut mies epäiltynä kirkon palosta 4:45
Video: Tältä Rautjärven palopaikoilla näytti.

Naapurit kuvailevat Rautjärven tulipaloista epäillyn iäkkään miehen käytöstä kohteliaaksi ja ystävälliseksi. Pihansa hän piti aina loistokunnossa.

Poliisi epäilee, että mies telkesi osan Rautjärven puukirkon ovista ja sytytti kirkon palamaan kesken jumalanpalveluksen. Joulupäivän aamuna jumalanpalveluksessa oli 30 ihmistä, jotka kaikki pääsivät kuitenkin ehjin nahoin pakenemaan liekkejä.

Kirkonpoltosta epäilty mies löytyi kuolleena noin 30 kilometrin päässä sijaitsevalta kotitilaltaan. Poliisin mukaan hän oli sytyttänyt kaikki tontillaan sijaitsevat erilliset rakennukset palamaan ennen kuolemaansa.

Naapureiden mukaan mies oli erakko omasta valinnastaan ja eleli ilmeisen tyytyväisenä yksikseen.

 MTV Uutiset ei julkaise naapureiden nimiä heidän yksityisyyttään suojellakseen, sillä he eivät liity millään tavalla poliisin tutkinnassa oleviin tapahtumiin.

– Tapasin häntä satunnaisesti, hän oli hyvin ystävällinen vanhempi mieshenkilö. Keskusteli hyvin kohteliaasti, oli hyvätapainen, kuvailee mies, jonka metsätila sijatsee aivan erakkomiehen naapurissa.

Kyläläisten mukaan koko elämänsä syrjäisellä sukutilallaan asunut ja siitä huolta pitänyt mies harrasti metsästystä ja kalastusta.

Pihat loistavassa kunnossa

Eräs nainen paluumuutti kylälle viitisen vuotta sitten ja kävi tuolloin esittäytymässä kylän muille asukkaille, myös erakkona tunnetulle miehelle.

– Tämä oli ainoa kerta, kun tapasin hänet. Hänen asusteli yksin, ja menin hänen pihaansa moikkaamaan ja kertomaan, että olen uusi naapuri ja missä asun, nainen kuvailee.

– Hän tervehti, mutta oli hyvin pidättyväinen. Hänellä oli erittäin hyvin hoidetut pihat, aivan loistavassa kunnossa. Myös tieliittymät ja kaikki muu.

Naapurin vaikea uskoa tapahtumia todeksi

Naapureiden käsityksen mukaan mies oli valinnut yksinolon.

– Hän viihtyi yksikseen, oli valinnut mielellään yksin elämisen. Sellaiseen käsitykseen minä olen jäänyt, naispuolinen naapuri kertoo.

– Joskus satunnaisesti näin häntä postilaatikolla. Hän oli erakoitunut henkilö, ihan omasta tahdostaan, miesnaapuri kuvailee.

Kylällä joulupäivän tulipaloihin liittyvät rikosepäilyt ihmetyttävät ja puhuttavat monia. 

– Sitähän kukaan ei uskonut, että hän voisi tehdä mitään tällaista. Minun on edelleen vaikea uskoa, että poliisin epäilyt ovat totta. Ehkä itsemurhan voisin uskoa, mutta en kirkon polttamista, miesnaapuri pohtii.

Naisnaapuria tapahtumat eivät liiemmin yllättäneet. Tämä ei kuitenkaan johdu erakkomiehestä tai tämän persoonasta.

– Toimin sellaisessa ammatissa, etten itse asiassa ole kovin ihmeissäni. Tällaiset asiat eivät tuota hirveästi yllätyksiä, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat