Poliisi epäilee: Rautjärven erakkomies sytytti kaikki rakennukset tontillaan palamaan

Katso kuva: Poliisi julkaisi kirkon tuhopolttoon mahdollisesti liittyvän henkilön tuntomerkit 1:58
Tällaisen henkilön liikkeistä poliisi pyytää havaintoja.

Poliisi epäilee, että myös omakotitalokiinteistön rakennukset sytytettiin tahallisesti tuleen Rautjärvellä joulupäivänä. Poliisi tutkii kirkon tulipaloa törkeänä tuhotyönä, mutta ei ole käynnistänyt omakotikiinteistön tulipalosta toistaiseksi rikostutkintaa.

– Tontilla oli useampia erillisiä rakennuksia tulessa. Epäilemme, että ne kaikki oli sytytetty tahallisesti palamaan, kertoo tutkinnanjohtaja Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisista MTV Uutisille.

– Tällä hetkellä emme tutki omakiinteistön rakennusten polttamista rikoksena. Siihen emme ole suoraan sanottuna vielä ehtineet perehtyä. Lähtökohtaisesti omaa omaisuuttaan saa polttaa, Tielinen lisää.

Tästä voi päätellä, että poliisi uskoo omakotitalossa asuneen miehen sytyttäneen itse rakennukset tuleen.

– Tämä ei välttämättä täytä rikoksen tunnusmerkistöä. Mutta täytyy vielä selvittää, olivatko tuhoutuneet rakennukset osa jakamattoman kuolinpesän omaisuutta.

Mies ei kuollut tulipalossa

Hätäkeskus sai Rautjärven kirkon tulipalosta ilmoituksen joulupäivän aamuna kello 8.30. Kirkossa oli käynnissä jumalanpalvelus ja sen sisällä oli syttymisaikaan 30 ihmistä.

Osaan kirkon ovista oli sidottu ulkopuolelta jonkinlaisia naruja estämään ihmisten ulospääsy. Kaikki kirkossa olleet pääsivät kuitenkin ulos vahingoittumattomina.

Muutaman tunnin kuluttua hätäkeskukseen tuli ilmoitus omakotikiinteistön tulipalosta noin 30 kilometrin päässä puukirkosta, joka roihusi tuolloin yhä täyden palamisen vaiheessa.

Kiinteistöltä löytyi vainaja, joka tunnistettiin omakotitalossa asuneeksi iäkkääksi erakkomieheksi. Poliisin mukaan mies ei kuollut tulipalossa.

– Hän oli kuollut muuhun kuin tulipaloon. Hän löytyi palaneiden rakennusten lähistöltä, Tielinen muotoilee.

Poliisi ei kommentoi vainajan kuolintapaa eikä sitä, oliko kyseessä itsemurha.

– Vainaja oli omakotitalossa asunut iäkäs mies. Tutkimme hänen kuolemaansa normaalina kuolemansyyselvityksenä.

Poliisi etsii silminnäkijöitä

Poliisi epäilee, että palot liittyvät toisiinsa ja omakotitontilta kuolleena löytynyt mies sytytti myös Rautjärven kirkon palamaan. Toistaiseksi poliisilla ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta tästä.

Poliisi kaipaakin edelleen silminnäkijätietoa 60–80-vuotiaan miehen liikkeistä joulupäivänä Rautjärven alueella ja erityisesti kirkon lähistöllä.

Harmaantunut mies oli ruumiinrakenteeltaan hoikka. Tapahtuma-aikaan hän oli pukeutunut kumisaappaisiin, mustiin housuihin, ruskeaan takkiin ja sinivalkoiseen pipoon.

Kaikki tiedot kuvatun kaltaisesta henkilön liikkeistä voi lähettää osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat