Myymälävaras piilotti veitsen rintaliiveihinsä – terä viilsi poliisia ranteeseen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 34-vuotiaan naisen sakkoihin muun muassa vammatuottamuksesta erikoisessa tapahtumasarjassa.

Teko tapahtui 6. elokuuta 2017 Vuosaaren S-marketissa. 34-vuotias oli kaupassa ystävänsä kanssa näpistelemässä erilaista tavaraa.

Hän huomasi hedelmäveitsen ja päätti varastaa sen. Nainen poisti sen pakkauksesta. Koska ystävä oli kauempana, hän päätti piilottaa sen rintaliiveihinsä.

34-vuotias kertoi, että muutakaan paikkaa ei ollut, koska hän oli pukeutunut tiukkoihin kesävaatteisiin. Veitsessä oli yhdeksän sentin terä.

Turvatarkastus takahuoneessa

Kassalla ystävää oli pyydetty näyttämään oman kassinsa sisältö, jolloin näpistely paljastui. Vartijat veivät molemmat takahuoneeseen. Poliisi soitettiin paikalle.

Poliisipartiossa oli mies ja nainen. Poliisit ryhtyivät tekemään turvatarkastusta myymälävarkaille.

Oikeudessa naispoliisi kuvasi 34-vuotiasta yliaktiiviseksi. Aggressiivinen tämä ei ollut.

Naispoliisi kysyi 34-vuotiaalta oliko tällä teräviä esineitä. Nainen oli kiistänyt tämän.

Poliisi huomasi turvatarkastusta tehdessä jotain kovaa housujen taskussa. Siihen ei päässyt käsiksi nostamatta paitaa. 34-vuotias oli ryhtynyt napittamaan paitaansa auki.

34-vuotiaan kädet olivat rintakehän kohdalla, kun poliisi huomasi jotakin veitsen terältä näyttävää. Poliisi tarttui naisen ranteisiin, jolloin rintaliiveissä ollut veitsen terä viilsi haavan poliisin ranteeseen.

Poliisi havaitsi veren ja huusi "puukko osui", jolloin partiokaveri tarttui välittömästi kiinni 34-vuotiaaseen ja kaatoi tämän maahan. 34-vuotias sai vammoja kasvoihinsa.

Poliisi sai arven ranteeseen

Oikeudessa naispoliisi epäili, että veitsi oli jo etukäteen asetettu rintaliiveihin ansaksi turvatarkastuksen tekijälle, koska terä osoitti häntä päin.

Poliisi kertoi, ettei ollut koskaan nähnyt vastaavalla tavalla piilotettua asetta. Turvatarkastuksen tekijä olisi voinut painaa kätensä siihen suoraan. Veistä ei lainkaan huomannut ennen paidan avaamista.

Poliisi harmitteli oikeudessa ompeleita vaatinutta 3-4 sentin mittaista arpea, jota hän piti rumana. Koska se on ranteessa, niin se näyttää sitä että hänellä olisi ollut itsetuhoisia aikeita, poliisi sanoi.

Oikeus: "Ei ansa"

34-vuotias kertoi laittaneensa veitsen kahvan rintaliivien kupista selkäpuolelle lähtevän kangaskaistaleen alle ja terä vain kääntyi siinä.

Oikeus ei ansateoriaan uskonut, vaan katsoi 34-vuotiaan yrittäneen anastaa veitsen piilottamalla sen rintaliiveihinsä, muttei kuitenkaan kertonut siitä poliisin tiedusteltua terävistä esineistä.

Käräjäoikeus tuomitsi 34-vuotiaan näpistyksestä ja vammatuottamuksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Rangaistus oli 50 päiväsakkoa, josta tuli maksettavaa 300 euroa.

Oikeus määräsi 34-vuotiaan maksamaan poliisille kivusta ja särystä 1000 euroa, pysyvästä kosmeettisesta haitasta 1500 euroa ja henkisestä kärsimyksestä 1000 euroa eli yhteensä 3500 euroa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja