Mullistava suklaa kehitetty: Herkullinen, mutta ei lihota!

Tutkijat ovat kehitelleet suklaan, joka maistuu herkulliselta, mutta ei juuri lihota. Mullistaako tämä keksintö suklaamarkkinat?

Vähärasvainen suklaa kuulostaa täydelliseltä herkulta, mutta vaikealta toteuttaa. Nyt tutkijat kuitenkin väittävät keksineensä tavan tehdä mahdottomasta mahdollista.

Warwickin yliopiston tutkijat ovat nimittäin keksineet, että suklaasta saa vähärasvaista sisällyttämällä siihen mikroskooppisen pieniä merilevästä tehtyjä hyytelökuplia.

Aiemmat yritykset tehdä normaalisti noin 30 prosenttia rasvaa sisältävästä suklaasta vähärasvaista ovat epäonnistuneet, sillä sen maku ja koostumus eivät ole olleet kohdillaan. Pienet ilmakuplat ovat jättäneet suklaan liian kevyeksi ja vesikuplat puolestaan ovat riistäneet suklaalta sille ominaisen rapsahtelevan koostumuksen.

Stefan Bon Warwickin yliopistosta päättikin käyttää kosmetiikka-alallakin käytettyä, merilevästä valmistettua agaria suklaaprojektissaan. Kun agarin kuumentaa ensin oikein, se jähmettyy samassa lämpötilassa kuin suklaakin. Kuplista tulee niin pieniä, ettei suu pysty erottamaan niitä rasvasta.

Agar on 80-prosenttisesti kuitua, joten se on lisäksi paljon täyttävämpää kuin tavallinen suklaa. Nähtäväksi jää, ilmestyykö merileväsuklaa makeishyllyille.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat