Suklaalevyjen pienentyminen voi aiheuttaa harmaita hiuksia leipureille.
Fazer tiedotti heinäkuussa kutistavansa klassikkosuklaalevyjensä kokoa. Karl Fazer Maitosuklaa eli tuttu "Fazerin Sininen", Karl Fazer Tumma suklaa, Karl Fazer Vaalea maitosuklaa, Karl Fazer Avec ja Fazer Taloussuklaa siirtyvät 180 gramman kokoluokkaan syksyn aikana. Aiemmin levyt ovat olleet 200-grammaisia.
Suklaalevyt kutistuivat aiemmin myös Maraboulla, joka tiedotti levyjen pienenemisestä keväällä. Muutoksia perusteltiin kaakaon hinnannousulla ja muilla kasvaneilla tuotantokustannuksilla.
Suklaalevyjen pienentyminen on saanut monet kotileipurit pohtimaan, miten muutokset vaikuttavat leivontaohjeisiin. Sosiaalisessa mediassa on nostettu esiin leivontaohjeita, joissa suklaata tarvitaan 200 grammaa. Miten toimia, jos levyt ovat jatkossa tätä pienempiä?
Lue myös: Fazerin tutut suklaalevyt kutistuvat
"Aiheuttavat varmasti hieman harmaita hiuksia leipureille"
Kysyimme asiaa leivonta-asiantuntijalta, Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnetulta