MTV Uutisten tiedot: Hallituksella valmius päättää pikaisesti lisätoimista itärajalle – "Tilanne on turbulenttinen"

Hallituksella on valmius kokoontua pikaisesti päättämään lisätoimista itärajalle. 

Järein toimi olisi koko itärajan sulkeminen, mikä tarkoittaisi itärajan rajanylityspaikkojen sulkemista ja turvapaikkahakemusten vastaanoton keskittämistä esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

– Tilanne on turbulenttinen ja sumuinen. Valtioneuvostolla on valmius kokoontua lyhyelläkin varoitusajalla jos tilanne sitä vaatii, MTV Uutisille kerrotaan.

Suljettuina ovat tällä hetkellä Kaakkois-Suomen rajanylityspaikat sekä Niiralan rajanylityspaikka Pohjois-Karjalassa. Lisäksi turvapaikan hakeminen on keskitetty Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoille Kainuussa ja Lapissa.

Syynä on laiton maahantulo ja turvapaikanhakijoiden määrän kasvu itärajalla Venäjän rajaviranomaisten ohjatessa ihmisiä Suomen rajalle.

Tilanne itärajalla elää

Tilanne itärajalla elää jatkuvasti. Tänään Lapin rajavartiosto kertoi, että Sallaan on saapunut tänään 35 ihmistä Venäjän puolelta, ja tilanteen selvittely on meneillään. Rajavartiostosta kuvaillaan tilanteen olevan hallinnassa.

Sisäministeriössä on viime viikosta lähtien tehty päätösvalmistelua lisätoimista, josta valtioneuvosto voisi kokoontua päättämään tarvittaessa.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) ja sisäministeri Mari Rantanen (ps.) vierailevat tänään Vartiuksen raja-asemalla Kuhmossa, ja kommentoivat rajan tilannetta medialle.

Lue myös:

    Uusimmat