MTV Urheilun Timo Innanen valittiin vuoden urheilutoimittajaksi

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut MTV Urheilun Timo Innasen Vuoden 2018 urheilutoimittajaksi.

Vuoden 2018 aikana Innanen selvitti ensimmäisenä urheilutoimittajana suomalaisessa joukkueurheilussa tapahtuvaa seksuaalista häirintää. Innasen selvitystyössä ilmeni vuosikausia jatkuneita tapauksia.

Lopulta toimituksellinen työ käynnisti Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tekemän selvityksen häirinnästä jalkapallo- ja jääkiekkomaajoukkueissa. SUEK teki selvityksen Suomen Jääkiekkoliiton ja Palloliiton tilauksesta.

Selvityksen mukaan kymmenet suomalaiset jalkapallo- ja jääkiekkomaajoukkueiden pelaajat ovat kokeneet häirintää pelaajauransa aikana. Häirintä on kohdistunut erityisesti naisiin ja nuoriin.

SUEK:n selvitystä seurasi uusi sovellus, joka madaltaa kynnystä raportoida seksuaalisesta häirinnästä.

Lisäksi Innanen paljasti suomalaisessa tenniksessä tapahtuneen hyväksikäyttötapauksen. Hyväksikäyttötapaus on edennyt syyteharkintaan ja SUEK tutkii parhaillaan ongelman laajuutta tenniksessä.

– Tutkivaan journalismiin pitäisi satsata suomalaisessa urheilujournalismissa selvästi nykyistä enemmän. Urheilu ei ole muusta yhteiskunnasta erillään oleva saareke – ongelmia riittää valtavasti ja epäkohtiin täytyy puuttua jatkossakin tarkasti, Innanen sanoo.

Vuoden tiedottajana palkittiin Salibandyliiton viestintäpäällikkönä toiminut Jussi Ojala ja Elämäntyö urheilijatoimittajana -palkinnon sai Hannu Patana.

Lue myös:

    Uusimmat