Mainos

Suomen naistenniksen ykköstähti: "Olen itsekin kokenut seksuaalista häirintää"

26:00

Suomen kaikkien aikojen paras miestennispelaaja Jarkko Nieminen ja naispelaaja Emma Laine pitävät seksuaalisen häirinnän esiin nostamista positiivisena asiana.

Videolla Emma Laine kommentoi tapausta.

MTV Sport paljasti keskiviikkona, että suomalaista tennisvalmentajaa epäillään alaikäisen pelaajan seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Pelaaja oli itse tehnyt kesällä poliisille tutkintapyynnön entisestä valmentajastaan.

Emma Laineella on omakohtaista kokemusta seksuaalisesta häirinnästä.

– Ei se ollut minulle yllätys, sillä tiedän useita tennispelaajia, jotka ovat joutuneet kokemaan urallaan seksuaalista häirintää, maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 50 ollut Laine toteaa MTV Sportille.

Oletko itse joutunut kokemaan urallasi seksuaalista häirintää?

– Kyllä olen, mutta luulen, että minuun kohdistunut häirintä on ollut lievempää kuin monella muulla, naisten tennismaajoukkueen kapteeni lisää.

Laine on hyvillään siitä, että häirintätapauksia on tullut keväästä asti julki. Tuolloin MTV Sport paljasti maaliskuussa Suomen naisten jääkiekko- ja jalkapallomaajoukkuiessa sekä useissa lajien SM-sarjajoukkueissa tapahtuneen vuosien ajan häirintätapauksia.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK puolestaan on tutkinut maajoukkueiden viime vuosien tilannetta ja todennut raportissaan, että häirintätapauksia on ollut vielä viime vuosienkin aikana.

Nieminen: Hyvä että uskalletaan kertoa

Miesten maajoukkueen kapteenina nykyään toimiva Jarkko Nieminen on tyytyväinen siitä, että arkaluontoisia ja pitkään salattuja asioita alkaa vihdoin tulla ilmi myös suomalaisessa urheilussa.

– On hyvä, että näitä tulee ilmi ja niistä uskalletaan kertoa. Se on tärkeää, jotta saadaan aikaiseksi muutosta. Sitä toivoisi, ettei kenenkään urheilijan tai muun henkilön iästä riippumatta tarvitsisi kärsiä seksuaalisesta häirinnästä. Asiaa ei voi millään tavalla hyväksyä, Nieminen painottaa.

– Se, että näitä tulee julkisuuteen johtaa toivottavasti siihen, että tällaisista asioista on tulevaisuudessa helpompi kertoa ja puhua, hän jatkaa.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja