Mainos

Ex-maajoukkuejalkapalloilija avautuu seksuaalisesta häirinnästä: "En halua, että kukaan nuori mimmi joutuu sitä kokemaan"

3:52

Seksuaalinen häirintä on noussut viime kuukausina esiin muun muassa elokuva-alalla. Suomessa ilmiöön on törmännyt myös joukko urheilua harrastavia tyttöjä ja naisia.

Tulosruutu on kerännyt yksityiskohtaista tietoa ja esimerkkitapauksia kymmeniltä henkilöiltä, jalkapallon ja jääkiekon parista, jotka vahvistavat ilmiön olevan nykypäivänäkin arkitodellisuutta – joskaan mittakaava ei ole enää yhtä suuri kuin mitä se oli 90-luvulla ja 2000-luvun alkupuolella. Naisten maajoukkuessa esiintynyt pelaaja avautuu ilmiöstä suorasanaisesti.

– Kyllä sitä seksuaalista ahdistelua oli, sekä henkistä että fyysistä. Itse kun en koskaan lähtenyt siihen mukaan, se kyllä loppui. Mutta pari vuotta sai tehdä selväksi, etten ole lähdössä mukaan siihen, ex-pelaaja sanoo Tulosruudulle.

– Kyllä se on yllättävän iso ongelma. Mitä olen kuullut omilta pelikavereiltanikin, joukkueesta riippumatta tätä tapahtuu paljon. En haluaisi, että kukaan nuori mimmi joutuu sitä kokemaan. Tämä oli ainakin minun urani ajan, ja pelasin siis Mestaruussarjassa 15 vuotta, entinen maajoukkuejalkapalloilija jatkaa.

Lisää aiheesta jutun pääkuvan videolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.