MTV testasi kiinalaisen uutuuskännykän: Suuri näyttö, mutta pieni hinta

Kiinalaisen teknologiayhtiö ZTE:n uusi Grand S Flex -Android-puhelin sisältää suuren viisituumaisen näytön erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Laitteen saa suomesta edullisimmillaan noin 250 euron hintaan. MTV Uutiset kokeili uutuuskännykkää ja selvitti minkälaisen paketin ZTE tarjoaa käyttäjälle.

Muovinen, mutta silti jämäkkä olemus

Kuten arvatakin saattaa, niin tämän hintaluokan kännykän kuoriosissa ei juurikaan metallia käytetä. 

Laitteen takaosaa hallitsee mattapintainen muovikuori, joka muodostaa myös laitteen reunat.  Muovisesta taustasta huolimatta rakenne on kiitettävän tukeva. Myös itse kosketusnäytön pinta on valmistettu jämäkästä materiaalista.

Laitteen konstailematon muotoilu on onnistunutta ja laite tuntuu mukavalta hyppysissä pyöristettyjen reunojen ansiosta.

Keskitason älypuhelimen ominaisuudet

Grand S Flexin ominaisuudet edustavat keskitason älypuhelinta:

Plussaa

-Hyvälaatuinen, suuri näyttö

-Kaiuttimen äänenlaatu

-4G-tuki

-Käytännöllinen ja toimiva design

-Edullinen hinta

Miinusta

-Kameran kuvanlaatu

-Latausliitännän sijoittelu


Prosessorina sykkii 1,2 GHz:n kaksiydinprosessori. Tallennustilaa on 16 Gt. Valitettavasti laitteessa ei ole ylimääräistä muistikorttipaikkaa.

Muita ominaisuuksia ovat kahdeksan megapikselin takakamera Led-salamalla, yhden megapikselin etukamera, GPS, WiFi ja Bluetooth 4.0.

Laitteesta löytyy myös tuki nopeille 4G-mobiiliyhteyksille.

Käyttöjärjestelmänä on Googlen Android 4.1.2 -versio.

Akun kapasiteetti on 2300 mAh, mikä riittää noin päivän peruskäyttöön.

Kamerassa parannettavaa

Laitteen kameralla otetut testikuvat vaikuttivat melko heikkotasoisilta. Kameralla napatut kuvat olivat hieman suttuisia ja utuisia, eli kyseessä ei ole paras vaihtoehto kännykällä kuvaamisesta innostuneelle.

Toinen miinus tulee kännykän pitkälle sivulle sijoitetusta latausliitännästä. Latausjohto tulee pahasti tielle silloin kun laitteella puhutaan akun ollessa latauksessa. Parempi sijoituspaikka laturille olisi laitteen pohjassa.

Hyvätasoinen suuri näyttö

Viiden tuuman näyttö on Grand S Flexin ehdotonta valttia rajusti kilpailluilla kännykkämarkkinoilla. Näytön tarkkuus on 1280x720 pikseliä.

Edulliseen hintaansa nähden näyttö on jopa yllättävän hyvälaatuinen. Se tarjoaa kirkkaan, terävän ja värikylläisen kuvan. Myös kosketustominnot pelasivat testissämme moitteettomasti.

Puhelimen tuottama äänenlaatu oli toinen positiivinen yllätys. Puhelimen oma kaiutin tuottaa nimittäin hyvinkin ponnekkaan äänentoiston. Kännykän takakuoren alareunaan sijoitettu kaiutin tosin jää helposti esimerkiksi kämmenen alle piiloon, jolloin äänenlaatu heikkenee radikaalisti.

ZTE on lisännyt käyttöjärjestelmään muutamia omia ominaisuuksia, mutta pääpiirteittäin käyttöliittymä on tuttua Androidia.

Pätevä kokonaisuus päivittäiseen peruskäyttöön

Kokonaisuudessaan Grand S Flexin olemus vaikuuttaa laadukkaammalta kuin hinta antaa ymmärtää. Puhelimen ominaisuudet mahdollistavat varsin sulavan käytön, vaikka ne eivät olekaan viimeisintä huutoa.

Kyseessä onkin harkinnan arvoinen laite henkilölle, joka etsii suurella näytöllä varustettua, mutta edullista älypuhelinta jokapäiväiseen käyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat